Tetiba teringat kat dia yg bz sokmo

12 Feb

IMG-20121102-WA0006

Rindunya kat bff ai sorang ni. Lama betul tak jumpa dia dengan her kids yang kiut miut. Ni pun ai korek2 balik pic lama. Tetiba teringat kat dia yg bz  sokmo hihi.

IMG-20121105-WA0003

Ni masa dating ai baru naik  kerja lepas habis pantang. And now my youngest hero dah setahun setengah. Haha baru nak publish entry ni. Harap2 dapat catch up with u dear soonest.  With the rest of our bffs as well…

Alhamdulillah indahnya Islam

11 Feb

1000090_562246693838254_741368503_n

Wahh tersenyum encik2 suami baca statement ni.

Cium isteri dapat pahala. Tengok isteri dapat pahala. Senyum pada isteri dapat pahala. Pegang tangan isteri dapat pahala. Peluk isteri dapat pahala. Sentuh isteri dapat pahala. Kenyit mata pada isteri dapat pahala.

Alhamdulillah indahnya Islam. Sesungguhnya Allah itu memang Maha Pemurahkan. Rasanya kalau vice versa pun sama jugak iaitu cium suami dapat pahala dan seangkatan dengannya.

So apalagi, mari kumpul pahala sambil mengeratkan kasih sayang…amin.

Happy macam dapat mandi laut jer tau

10 Feb

1-31082013711

Mak abah berposing. Kitorang singgah hirup angin laut lepas balik dari kenduri kahwin kat Melaka.

2-31082013691

My heroes by the seaside

3-31082013692

Budak kecik ni lena so ai takleh join diorang lepak masa baru sampai tu

4-31082013693

Cak!

5-IMG_3485

Larat abang hasif angkat abang zarif. Clap clap!

6-IMG_3573

Tak dapat mandi manda, dapat main2 air pun jadilah

7-IMG_3562

Yeah budak kecik dah bangun. So mama dapat join diorang berjimba main air hehe. Happy macam dapat mandi laut jer tau. Daaa!

Jangan lupa bagi salam nak masuk rumah

7 Feb

blog_quick update

Panduan yang sungguh bermanfaat untuk kita, insha Allah.

Bacalah salam (seperti pic di atas) sebelum masuk ke rumah kosong.

Jin yang bernama Daasim suka duduk dipintu rumah kita. Jika tidak beri salam jin ini akan porak perandakan keadaan rumahtangga. Astaghfirullah haii minta dijauhkan benda2 tak elok camni. Oleh itu jangan lupa bagi salam nak masuk rumah. Jangan menonong jer okay hatta tengah sakit perut pun. Sebaik melangkah tu ungkapkan salam, insha Allah kita pohon perlindungan dariNya…amin

Bila anak2 happy mama lagi happy

6 Feb

Holaaa assalam! After 1 week jadi fulltime housewife, harini ai kembali bertugas. Back to reality kekdahnya. Cepat betul masa berlalu. Seronok dapat handle sendiri urusan rumahtangga. Sikecik pun kemain girang sehari berapa trip dapat keluar rumah hantar abg2 pergi balik sekolah pagi dan petang.

1-02012014327

Alhamdulillah bila malam2 tak susah nak tidurkan sikecik ni. Time abang2 tidur awal dia pun sama lena. Letih sangat tidur kat hall jer diorang secara berjemaah.

2-02012014328

Ni ada few pics kisah kekecohan diorang gi sekolah hihi

3-02012014329

Pagi abang2 ke sekolah agama

4-02012014330

Abang zarif darjah 3, abang hasif darjah 2

5-02012014331

Pics ni semua sebenarnya masa daftar diorang 1st day school haritu. Baru nak enterframe hehe. Jenuh menapak naik tingkat atas sekali. Sian diorang time puasa nanti. Takpe2 kita fikir positif. Bagi diorang rasa struggle sikit.

6-02012014332

Tengahari diorang sek kebangsaan. Pun tingkat atas sekali jugak dedua. Tapi bila nak naik tangga tu tengok semua budak bukan berjalan tapi berlariii sampai atas including my heroes. Mak aii ok tak jadi kesian haha.

7-02012014344

Alhamdulillah dah sebulan berlalu. Both are doing good at school. Thanks to atuk yang sudi pergi balik hantar diorang ke sekolah. Cuma kekadang jer bila atuk ada hal, i takeover. Study rerajin ok abang2.

Sikecik this year baru nak masuk 2 tahun. Lambat lagi nak primary haha. Once dia pampersless ai nak hantar gi playschool, insha Allah.

Bila anak2 happy mama lagi happy! Alhamdulillah…

Dapat cuti free siapa taknak

29 Jan

1463747_10202076088040469_159298392_n

Harini last day ai kerja before off 1 week for Chinese New Year. Bukan saja suka suki ambil cuti haha tapi compulsory leaves. Alhamdulillah dapat cuti free siapa taknak hiks. Tapi tak kemana pun, the kids hari isnin nanti dah start sekolah balik. Husband pulak cuti just on friday.

So anyhow ai dapat kejap title fulltime housewife for this coming 1 week. Esok pepagi ai start sarung uniform singa betina haha. Happy holiday yawww!

Page 4 of 163« First...23456...1015...Last »