Sukatan cawan dalam gram

7 Mar

BLOG quick update

Info yang sangat berguna untuk penggemar2 pembuat kek, cookies dan seangkatan dengannya. Ni ada sukatan cawan dalam  gram. Lagi cepat dan senang kita sukat pakai cawan yer dak?

Hampir layu dihembus angin bayu

5 Mar

1-IMG_3583

Amboi adik, senyap dia bila awek dukung. Hehe awek tu bukan orang lain, tapi my cousin. Adik wazif ni kalau stranger nak dukung tak kisahlah awek ke pakwe ke dia geleng kepala taknak. Tapi salam dia nak.

2-IMG_3587

Rombongan adik beradik my mom to Kuala Kubu Bharu.

3-IMG_3614

Kitorang serbu rumah adik tiri mak.

Syoknya lepak kat berandah luas dia ni. Masyuk jer angin.

4-IMG_3618

Tuan rumah yang pangku budak tu. Ai panggil dia pakngah. Tiga2 ni semua adik2 tiri mak. Seibu tapi lain bapa. Even lain bapa, alhamdulillah semua rapat dari kecik sampai sekarang. Including anak2 buah semua.

5-IMG_3620

Hampir layu dihembus angin bayu.

6-IMG_3647

Adik wazif dan rifqi. Sesama nak salam, sesama nak cium tangan.

Sudahnya bertarik2 tangan pastu terhantuk!

7-IMG_3651

8-IMG_3640

Main, makan, gelak, sembang. Sampai lebam semua orang hihi. Seronokkan sesekali kumpul ramai2 camni. Mengeratkan silaturrahim. Insha Allah.

Kasi diorang keluar peluh lagi bagus

21 Feb

blog

Got this from FB.

Hahaha ai nak gelak besar dulu sebelum elaborate about the pic.

“When a software engineer get married to another software then this happens”

Haha macam terkena kat batang hidung sendiri jer. Tapi bukanlah selalu camni. Kekadang jer bila baba dan ai both bz siapkan kerja. Yang abang berdua tu pun sama leka gak hadap pc. Yang kecik dok ralit dengan our hp.

Cuma ai pastikan tak lama sangatlah. Just nak bagi diorang leka kejap. So pada yang sama situasi camni jugak. Let’s not make it a habit. Make sure diorang tak drag too long with those gadgets.

Kasi diorang keluar peluh lagi bagus!

15th years of friendship..alhamdulillah

20 Feb

1-12122013163

Cak! Wah wah cerianya makcik.

2-IMG-20131212-WA0030

Of courselah ceria sebab ai nak story pasal my outing dengan my bffs.

Eh kitorang keluar berempat, masa ni bff ayang jadi tukang snap.

3-12122013147

Kitorang nak masuk Red Box kat The Gardens tu. Sekali tersampai awal laa pulak. So, makyong yang tengah duduk tu suggest kitorang beli karipap giant.

4-IMG-20131212-WA0034

Sambil tunggu nak karok sambil makan. Sedap!

5-IMG-20131212-WA0035

Besarkan besarkannn karipap tu.

1425508_10151830724022196_105721234_n

Ok dah selamat cek in.

From left. Bff nani, hawa, me and ayang.

6-12122013165

Time to karok!

7-IMG-20131213-WA0014

Heeeee…

8-12122013177

Pastu gi cuci mata jap.

9-12122013178

10-12122013179

11-IMG-20131212-WA0025

Amboii sakan serious memasing.

Beli perfume jer kot haha…

12-12122013174

Dah settle kat The Gardens, kitorang pergi DipnDip!

13-12122013171

Muka penuh kesabaran tunggu cekelat.

13-12122013172

14-12122013176

Kitorang pok pek pok pek sampai lebam. Tapi tak boleh balik lambat sangat. Sebab memasing ada komitmen lain pastu iaitu ambil anak2 kat nursery dan sekolah haha.

Thanks for the wonderful outing girls. 15th years of friendship..alhamdulillah.

Biar oh my english, jangan oh my Islam

14 Feb

Blog_quick entry

Ai nak bagi pantun sikit (ambil kat fb) :

Biar gagap english, jangan gagap mengaji.
Biar broken english, jangan broken Al-Quran,
Biar oh my english, jangan oh my Islam.

Well said!

Nak minta kopiah ler tu

13 Feb

SAMSUNG

Pic lama adik wazif dengan atok. Baru pas solat maghrib kot atoknya masa ni. Sibuk tunjuk kepala dia, nak minta kopiah ler tu. Alaa tomeinya anak mama..

SAMSUNG

Sejuk perut mama mengandung.

Semoga jadi anak yang soleh sayang…amin.

Page 3 of 16312345...1015...Last »