Mak ngipas anak yang nak tidur

6 Sep

Dah salam2 pagi raya, kitorang gi rumah nenek baba.

1-IMG_3010

2-IMG_3020

Sila beratur nak salam.

3-08082013434

Budak kecik yang happy sokmo jer beraya.

4-08082013444

5-08082013454

Bapak dan anak. Silau!

6-08082013458

7-IMG_3022

Aksi biasa dihariraya. Mak ngipas anak yang nak tidur.

Baru nak start pasal raya pertama ko

4 Sep

Lamanya daku pending pasal cerita raya tahun ni.

Bapak gila lama, haha. Baru nak start pasal raya pertama ko.

1-IMG_3002

Kami dipagi hariraya.

2-IMG_2993

Tahun ni beraya dengan family mertua. Tahun lepas patutnya turn kat sini tapi sebab dalam pantang, kita postpone ke tahun ni. Tambah2 pulak semua adik beradik baba beraya kat sini jugak. Seronok jadinya!

3-IMG_2986

Adik perempuan baba dan family yang kebiruan.

4-IMG_2997

Adik lelaki baba yang kecoklatan. Tu kat tepi tengah ngamuk tu ayu namanya, hehe. Pagi2 raya tu dia moody sikit, cian dia. Pastu dapat collect duit raya, ok sudah mood dia hihi.

5-IMG_2990

Adik lelaki baba yg kepinkan dan kemerahan. Comelkan dak tecik tu. Geram!

6-IMG_3088

Last but not least, adik2 bongsu baba. Kembar i tell u.  Mak mertua daku bukan sekali jer dapat kembar ni, tapi 2 kali yer. Seronok!

7-IMG_2989

Haa adik2 baba yang ni lah kembar lagi 1 tu. Kembar lain jantina.

Bertuah mak mertua dakukan, syukur.

8-IMG_2977

Ni yang daku cakap tadi moody dipagi raya. Sesi pujuk2.

9-IMG_2984

Baby wazif pun boleh tahan gak, ngamuk sebab bangun tidur.

10-IMG_3006

Dengan biras nana dan princess trisya.

11-IMG_3005

Keluarga mertua dipagi raya. Syukur dapat beraya sesama tahun ni.

12-IMG_3008

Kita tutup cerita dipagi raya dengan pic bersama hero2 daku. Daaa!

Setahun baby wazif harini

23 Aug

Alhamdulillah dah genap setahun baby wazif harini.

17082013576

Semoga sentiasa dimurahkan rezeki dan diberkati Allah yer dik, amin.

Seronok beraya tahun ni

15 Aug

Assalammualaikum!

Seronok berhari raya? Myrillys and family alhamdulillah, seronok beraya tahun ni tambah2 lagi dengan kehadiran baby wazif. Sibuk melayan kerenah dia jer, hiks.

IMG_3180

Lama ai tak update blog ni. Maklumlah cuti seminggu, hihi sempat update kat fb jer. Harini dah start kerja baru sempat usik sikit blog ni. Tapikan nama jer dah start kerja, mood masih beraya lagi…tu yg kelaut jer kat ofis haha. Seb baik bos paham, tak workload sangat.

Weekend ni kita sambung beraya lagi. Cerita2 raya nanti ai update yer, selamat beraya!

Semoga bergembira dan berbahagia disyawal ini

5 Aug

Salam readers…

rayacard,myrillys

Kami sekeluarga dari myrillys nak mengucapkan selamat hari raya!

Semoga bergembira dan berbahagia disyawal ini, amin.

(Pic raya tu tahun lepas punya. Masa tu pregnant lagi. Tahun ni baby dah keluar, so ai tepek jer pic dia kat tepi tu hihihi aci lah kan)

Senang shopping tahun ni, abang2 leka layan baby

1 Aug

Dah setel shopping raya?

Ai belum lagi, still in progress.

1-27072013348

Peneman2 setia bershopping di Midvalley.

Senang shopping tahun ni, abang2 leka layan baby.

2-27072013352

Ai bukan gi dengan husband and the kids jer. My siblings, my parents pun join sekali. Senang segerombolan sekali turun padang, haha. Kitorang pergi malam minggu rite after berbuka. Luckily midvalley dekat jer dengan rumah. Orang pun tak berapa nak ramai dah, ramai yang dah penat shopping siang2 tu gamaknya.

Kitorang shopping lepas berbuka, wahhh kemain semangat ler jadinya. Tak lesu gitu.

3-27072013358

Dari mula kawen sampai sekarang 38 tahun usia perkahwinan, without fail mak mesti pilihkan baju abah, abah pilihkan baju mak. Bila gi shopping dua2 kena pergi, kalau sorang tak join sampai sudahlah yang kitorang adik beradik ni pilihkan semuanya digeleng hihihi. Comel.

4-27072013357

Budak kicik yang sangat behave. Last year ikut mama shopping raya, dia dalam perut lagi. Tahun ni wahh dah pandai tunjuk nak itu nak ini. Tapi takat tunjuk jer lah, kehkehkeh.

5-27072013370

Misi malam itu sudah tamat dengan jayanya.

Kita sambung lain hari!

Page 15 of 163« First...510...1314151617...2025...Last »