What a nice thought

27 Nov

Hello! Just a quick update.

270052_10151517948549724_1131857359_n

If u can’t be a pencil to write someone’s happiness,

then try to be a nice eraser to remove their sadness.

What a nice thought.

Have a nice day guys..daa!

Rombongan pakcik nuar dan makcik kiah masuk istana

26 Nov

1-20130101_115306-1

Sesi menapak naik ke istana.

SAMSUNG

Phewit! Here we’re! Dekat Pameran Raja Kita, istana negara lama.

Cerita ni dah almost a year kot. See adik pun still baby2 lagi. Baru 5 bulan rasanya dia masa ni. Takpelah janji ada cerita nak distory morykan kat sini.. hihi.

SAMSUNG

Antara bahan2 pameran kat dalam istana tu.

SAMSUNG

Dan lagi.

5-20130101_122326

Kalau pergi tempat camni.. ramai2 lagi syok. So ai pun angkutlah semua adik beradik dengan my parents sekali. Bukan selalu dapat merasa masuk istanakan. Tengah ada pameran ni baiklah pergi jenguk.

6-20130101_121126

Nak jugak posing depan ni. Bambamnya daku masa ni.. hahaha. Yerlah baru 5 bulan gave birth. Sekarang pon bambam gak tapi ada sikit kuranglah keberatan tu.

7-20130101_121021

Diorang bagi banyak gila soalan masa kat dalam ni. Dan yang rajin melayan adalah baba. Macam kaunter pertanyaan sudahnya.. hahaha.

8-01012013045

I love this shot!

9-20130101_114838

Ok nak balik dah. Lama jugak kitorang kat dalam tu. Nak2 my husband. Punyalah setiap benda yang dipamerkan tu dia hayati macam mengenang kenangan pernah jadi orang istana pulak dia.. hahaha. Ok2 taklah.. baba memang pencinta sejarah dan fotografi. So faham2 sudah.

Comel pulak mak abah amik pic gitu.

10-20130101_123959

Tu dia rombongan pakcik nuar dan makcik kiah masuk istana. Cuma my brother yang no. 2 jer takde. Dia kerja shift so susah sikit nak join benda2 adhoc camni. Nak kena booking awal2 kalau nak ajak dia.

Sekian my report from Pameran Raja Kita… daaa!

Cheesedale betul

25 Nov

1-24082013651

Alaa manjanya adik dengan makyang.

Kitorang gi open house my bff ayang. Yer ini adalah kisah masa raya haritu.. haha lama gila kau perap lily oii. Kisahnya punyalah lewat kitorang sampai sebab sebelum tu gi open house tmpt2 lain dulu.. rasanya kitorang antara tetamu2 terakhir kot. Tapi atas tiket bff.. segan silu tu agak kureng sikitlah kan ayang.. hahaha.

2-Picture 095

Cobaan pertama amik pic gagal disebabkan si askar2 besar tu.. sorang lelap mata sorang pandang serong. But clap2 to adik sebab pandai pandang kamera.. yeah!

3-Picture 096

Cubaan kedua pon gagal jugekkk.. cheesedale betul.. hahaha. Abang hasif dah cun.. yang adik pulak meliuk lentok.. abang zarif tak habis2 dengan pandangan serong dia.. hahaha. Sudahnya cameraman merangkap husband kata haa cukup cukup sudah. Bawak2 laa balik. Asyik nak dapat perfect shot sampai sudah takkan dapatnya.

Apepun tq ayang sudi melayan kitorang. Sorry lama gila lily perap story mory ni. Lep u bebeh!

Ntah apelah diorang pok pek

22 Nov

1-IMG_4480

Cantiknya pemandangan sawah padi. Masa ni kitorang on the way pergi wedding sepupu husband. Cer teka katne? Haa nun kat Seberang Perak sana. Bunyi macam jauh gila jer.. hehe.

2-IMG_4516

Masa kitorang sampai tu ngam2 jer pengantin tengah bersanding dok kat pelamin.. sambil tu ada sorang pakcik ni tengah bersilat. Hiyarghh hiyarghh haipp bunyiknya!

Pastu nampak pelamin dia wahh.. cantiknya so pinky2 gitukan.

3-IMG_4520

Kita close up sikit pengantin baru ni.. hehe.

Husband’s cousin yang gegirl tu. Comei kan.. sepadan dengan incik suami dia.

4-26102013956

Lepas dah selamat kenyangkan perut.. biasalah sesi lepak melepak sambil melenjunkan diri dengan peluh2.. phewww kata kau! Takpe free saunakan..

5-26102013965

Ini budak kicik memang bertuahlah nak dok diam sesopankan. Haruslah meneroka sekitar alam semesta. Rugi tak explore wehh lagaknya.. gamble jangan tak gamble dik.

6-IMG_4528

Pastu sape yang kena ngekor? Omaknya jugak..

7-IMG_4523

Ini bukan dah penat.. tapi sesi recharge.

8-IMG_4535

Pastu sambung balik eksplorasi.. tapi mama dah surrender.

Husband takeover. Tapi dah nama budak kecikkan.. dia ok jer kalau takde yang follow pun. Lagi dia suka adalah lari masuk semak sana sini sesorang. Kalau anak kucing memang ku biarkan jer.. anak sendiri kot.. haha tetibalah mak ko ni.

9-IMG_4536

Abang hasif yang kebosanan. Masa trip ni.. abang zarif tak ikut.

Cian dia windu abang eh!

10-IMG_4565

Gegirl tomei ni anak buah saya..

11-IMG_4573

12-IMG_4574

Ntah apelah diorang pok pek.. klako!

13-IMG_4584

Agak2 dah surut tetamu2.. kitorang pun nak minta diri jugaklah. Tapi tak balik KL terus. Kitorang balik rumah mertua dulu. Esoknya baru balik KL. Yang pangku abang hasif tu lah mak mertua saya yang sporting morting..

14-IMG_4555

Cakkk from my kusut masai cheeky boy! Daa…..!

Fasa syok sendiri gamaknya

21 Nov

Bila abah saya tak dapat nak jemput cucu2 dia balik dari sekolah, saya yang akan pergi amik diorang. Tapi pagi gi kerja tu saya kena drivelah. Selalunya gi kerja merempit dengan husband jer. Sepp bajet sambil mengeratkan kasih sayang wahh ayat..

SAMSUNG

Actually ni pic masa awal tahun dulu. Haha gila lama saya perukkan draft ni. Bila dah takde idea baru terhegeh2 nak selongkar draft. Sebbb baik ada bahan nak dibahankan.

Mahapkan muka saya yang pucat lesi itu. Sebelum keluar ofis solat asar jap pastu zasss terus pecut gi sekolah budak2. Kalau terlewat memang menangislah kau tersepit dalam jem. Tersepit???

SAMSUNG

Oh tapi sempat singgah jap balik rumah amik mak dengan lily bongsu. Sebab selalunya kalau saya yang amik bebudak balik sekolah, lepas tu mesti pergi singgah playground besau kat situ.

SAMSUNG

Husband yang kebetulan balik kerja memang lalu situ so dia singgah sekali. Pic kekanak ribena anak2 saya tak sempat nak amik sebab sampai2 jer diorang dah macam terlepas dari kurungan. Haha tensen kat sekolah ler tu.

Masa ni baby wazif belum pandai jalan. Sekarang bertuah wehh nak dok memolek cenggitu atas ribaan sambil berbuai2. Sekarang dah pandai berlari tak cukup tanah. Padahal takde yang ngejar pon. Fasa syok sendiri gamaknya…daa!

Alaa tomei2 pulak saya rasa nak baca buku ni

21 Nov

Asyik ngadap pc jer bebudak ni. Haa takleh jadi ni, kata hati mama diorang..ececehhh. Ok2, straight to the point. Kitorang bawak the boys pergi MPH kat Midvalley.

1-0311201215810

Diorang take their sweet time mencari buku, saya pun ikut sama mencari gak ler.

Ada 2 books yang captured my attention..

2-0311201215814

The 1st book yang saya terjatuh cinta is Train Your Brain To Get Rich.

Pergh. Tajuk tak menahan mama oii.  Takpelah cuba jer baca..cuba cuba!

3-0311201215815

The 2nd book pulak  is Brain Rules For Baby.

Alaa tomei2 pulak saya rasa nak baca buku ni..hik hik.

4-0311201215812

Memang bertuah tau anak2 mama ni. Sampai kesudah tak jumpa jugak buku yang mana satu. Rambang mata bebenau. Bila dah grab, terpandang yang lain..letak balik, pastu buh balik yang dah grab tu. Dan begitulah berulang2 sampai saya dah habis cari saya punya. Sabo jer lah..end up dapat jugak.

Tu pun sebab dah kelaparan memasing..haha.

Sekian laporan from MPH with love.

Page 10 of 163« First...5...89101112...1520...Last »