Archive | Vacation RSS feed for this section

Trip to Langkawi

21 Feb

Salam all, lamanya tak update pasal my family. Rindu sangat nak berceloteh kat sini. Ok for a kick start, lily nak story mory pasal our recent trip to Langkawi! Kalau cakap pasal vacation of course the kids yang paling excited kannn…

Our flight take off jumaat petang. And of course again bebudak yang paling seronok hehe…bila anak2 happy mama baba pun tumpang happy 🙂

We stayed at Holiday Villa Langkawi. Our room was facing the pool. Aduhaiii bebudak laa paling tak keruan especially my cheeky youngest hihihi. The night yang we all sampai tu tak sempat nak terjun pool. Frust dia heee…

Kemain awal pagi memasing bangun. Breakfast dulu..banyak tempat nak gi later.

We went to the beach dulu kejap..subhanallah cantik sangat2 the view.

Then terus headed to cable car. Sebab the q memang expected congested kaw2 punya. Tapi tak tahan der menunggu so we took the express lane punya ticket.

Seronok sangat bebudak dapat merasa naik cable car. Si abang jer gayat sikit hihi..

Very nice view

Then, we went to 3D Art Museum, Langkawi. Amazing sangat2 semua hasil karya kat dalam tu. Thumbs uppp! Enjoy sangat posing my kids gi posing hahaha

Malam tu dinner kat tepi pool

Cantik sangat view..makan dinner sambil ditiup hembusan angin sepoi2 bahasa uollssss…

Esoknya gi island hopping pulak. Sakanlah my boys!

Nice pose from my lovelies

Malam tu we all dinner kat area dataran lang, langkawi. Makan shell out kat situ..okayyy not bad..licinnn habisss hahaha

Pic wajib

Last day kat holiday villa, langkawi. Pulun berendam kat pool laa jawabnya. Mama jadi supervisor jer..tak terjun hehe

Ok nak fly balik dah..muka2 kepenatan semua tapi happy and enjoy the moment we’re here. Apepun alhamdulillah trip berjalan lancar..insyaAllah akan datang bercuti lagi kat langkawi ni 🙂

Wassalam,

Mama Lily

 

Kita pergi dalam mimpi dulu

9 Jan

532539_667852573240944_1361506744_n

Pemandangan yang sangat mendamaikan jiwa.

Bestnya kalau dapat pergi vacation kat sini. Ai taktahu kat mana. Ada member share kat FB hihi. Takpelah kita pergi dalam mimpi dulu.

My sweet little family

13 Jun

Lama betul daku dok pendam kisah cuti2 kat PD end last year

SAMSUNG

My sweet little family

2-1412201215982-

We’re at Glory Beach Resort

3-1412201215983-

Rite beside the Grand Lexis yang super best itu!

4-1412201215981-

Sampai2 terus pengsan

SAMSUNG

Dah bangun, terjun pool

6-1512201216004-

Happy faces

SAMSUNG

Kasi budak tecik rendam kejap

SAMSUNG

Malam makan seafood

SAMSUNG

Lepas seafood lepak tepi laut

SAMSUNG

Again, my sweet little family

11-1412201215979-

My heroes!

12-1612201216020-

Packing2 nak balik

SAMSUNG

Short and simple vaccay, i’m loving it thou!

Menggatalkan diri naik train balik KL

21 Mar

Haritu ada story sikit pasal trip gi penang tu kan. Nak dijadikan cerita, masa pergi kitorang naik dengan kereta pakcik tapi balik tu saja menggatalkan diri naik train balik KL hehe. Saja bagi bebudak rasakan.

1-1305201215288---

Temporary railway station kat Butterworth

2-1305201215286---

Tak ramai orang pun

3-1305201215308---

Check in!

4-1305201215309---

Nak jugak pose haha

5-1305201215320---

Jangan memalu buat macam train sendiri

6-1305201215318---

Ok nak tidur dah.

Perjalanan masih panjanggg lagiii nak sampai KL Sentral.

7-1305201215324---

Syyyyy…..

8-1305201215325---

Seronok diorang dapat naik train.

Nanti nak gatal2 try naik train gi singapore hiks.

Insha Allah kalau ada rezekilah hehe.

Sunset di Padang Kota Lama

16 Jan

Kalau pergi penang, tak sah kalau tak lepak kat padang kota lama

   1-1205201215240---

Trip tahun lepas ni, masa early pregnancy

2-1205201215242---

Cantik pemandangan time sunset ni

3-1205201215244---

4-1205201215246---

Nak repeat pergi sini lagi, tak puas yor!

Naik feri naik feri naik feri

21 Dec

Selit sikit kisah penang trip berbulan2 yg lalu.

1-1205201215203---

We’re on our way nak naik feri!

2-1205201215204---

Aish tak sempat2 nak gi ke depan.

Dahlah masa tu memboyot haha tak semenggah langsung.

3-1205201215206---

Hello! Ok berjaya sorok perut…

4-1205201215226---

Nice viewkan?

5-1205201215207---

Baba – Bro – SIL

6-1205201215208---

The kidslah excited, first time naiklah katakan

7-1205201215234---

Yeah dah nampak georgetown!

8-1205201215224---

Alaallaaa anak mama, sweetnya senyuman

9-1205201215235---

Dah nak sampai jom2

10-1205201215237---

Byeee!

11-1205201215238---

Eh2 nampak cruise! Teringinnnyaaa nak naik!

Page 1 of 1012345...10...Last »