Archive | The Kids RSS feed for this section

Bukan nak beli hp baru

4 Jun

1-12012014390

Rombongan cik kiah pergi samsung service centre kat the gardens

2-12012014392

Either me or baba kena jalan belakang anak2. Or else sorang ke utara sorang ke selatan sorang ke barat i tell u

3-12012014393

Cek in sini bukan nak beli hp baru tapi nak hantar repair hp mak mertua

4-12012014395

He cannot tahan suruh duduk diam2

5-12012014397

Meanwhile bagi diorang try samsung kids tab.

Try jer main tapi nak beli kemsalam. Heee.

6-12012014401

Haa dia ingat biskut agaknya. Sebelum kena bayar gantirugi baik surrender.

Hp yang nak repair tu kena tinggal few days. Oklah babai samsung service centre. Nanti weolls terjah lagi. Even neither me nor baba pakai samsung hp, tapi clap2 to their service.

7-12012014405

Asal boleh jer mana nak memain

8-12012014406

Penat. Sakit kaki. Lapar. Ngantuk.

Sebelum memasing cranky baiklah gi makan pastu balik.

Sekian hihi.

Tidak kenal erti berjalan

16 Apr

1-IMG_5768

Hola. I’m back with story yang dah agak basi haha. Jalan2 kat Midvalley lepas wedding. Baba cari barang apa entah lupa dah.

2-IMG_5761

Deco2 sempena chinese new year. Haa kan ai dah kata agak basi haha.

3-IMG_5745

Adik wazif kalau bawa pergi mall ya Allah menguji tahap kesabaran sungguh. Naik stroller taknak. Dukung lagilah taknak. Masalahnya dia tak kenal erti berjalan. Dia hanya kenal erti berlari dan berlari. Haiii urut dada maknya.

4-IMG_5752

See.

5-IMG_5754

And see.

6-IMG_5758

Thanks to abang hasif yang gigih tolong mama haha. Pics ni semua sangat bermakna untuk masuk dalam album keluarga kita tau nakkk…

7-IMG_5759

Takleh tahanlah kejap2 stop nak tarik dia. Nak taknak kena dukung jugak. Baba bawa heavy things so takleh nak tolong. Mama jugaklah dapat chance bakar kalori heee. Thank you adik!

Bila anak2 happy mama lagi happy

6 Feb

Holaaa assalam! After 1 week jadi fulltime housewife, harini ai kembali bertugas. Back to reality kekdahnya. Cepat betul masa berlalu. Seronok dapat handle sendiri urusan rumahtangga. Sikecik pun kemain girang sehari berapa trip dapat keluar rumah hantar abg2 pergi balik sekolah pagi dan petang.

1-02012014327

Alhamdulillah bila malam2 tak susah nak tidurkan sikecik ni. Time abang2 tidur awal dia pun sama lena. Letih sangat tidur kat hall jer diorang secara berjemaah.

2-02012014328

Ni ada few pics kisah kekecohan diorang gi sekolah hihi

3-02012014329

Pagi abang2 ke sekolah agama

4-02012014330

Abang zarif darjah 3, abang hasif darjah 2

5-02012014331

Pics ni semua sebenarnya masa daftar diorang 1st day school haritu. Baru nak enterframe hehe. Jenuh menapak naik tingkat atas sekali. Sian diorang time puasa nanti. Takpe2 kita fikir positif. Bagi diorang rasa struggle sikit.

6-02012014332

Tengahari diorang sek kebangsaan. Pun tingkat atas sekali jugak dedua. Tapi bila nak naik tangga tu tengok semua budak bukan berjalan tapi berlariii sampai atas including my heroes. Mak aii ok tak jadi kesian haha.

7-02012014344

Alhamdulillah dah sebulan berlalu. Both are doing good at school. Thanks to atuk yang sudi pergi balik hantar diorang ke sekolah. Cuma kekadang jer bila atuk ada hal, i takeover. Study rerajin ok abang2.

Sikecik this year baru nak masuk 2 tahun. Lambat lagi nak primary haha. Once dia pampersless ai nak hantar gi playschool, insha Allah.

Bila anak2 happy mama lagi happy! Alhamdulillah…

Erti keseronokan balik kampung

27 Jan

02062013099

Kampung boys. Haha suka betul bebudak ni dapat balik kampung baba.

02062013097

Yang kecik tu tak paham apa2 lagilah tapi abang2 dia memang dah kenal erti keseronokan balik kampung. Kawasan tempat main luas, petang2 atok bawak ronda kampung naik motor, ikut baba redah onak dan duri masuk kebun haa kampung boy tak kampung boylah.

02062013103

Sikecik ni tak kalah jugak gayanya. Tunggulah dia besar sikit hihi.

Nanti dah besar boleh tunjuk diorang

22 Jan

2502201316294

Abang hasif ni memang tau. Dari adik dia kecik suka sangat nyakat. Ni ai jumpa pic lama masa adik wazif umur 5 bulan.  Abang hasif gi bantai tidur pakai topeng spiderman. Siap buat bunyi2 yang menakutkan dak kecik tu. Grrr!

Abang zarif kat sebelah tu pun sama stress haha.

2502201316298

Melalak adik wazif sudahnya. Ni ai snap lepas dia dah stop crying. Bertuah punya abang. Tapikan seronok jugak snap pics camni. Nanti dah besar boleh tunjuk diorang. Sure gelihati hehe.

Tips melembutkan hati anak

21 Jan

976123_445718955521361_1536972583_o

Share from blogger sis nini. Tips melembutkan hati anak.

Baca zikir Ya Latif seberapa banyak yang boleh, hembuskan ke ubun-ubun anak. Masa nak tidurkan dia ataupun masa dia dah lena dibuai mimpi. Kita berdoa supaya Allah jadikan anak kita seorang yang lembut hatinya dan lembut tutur katanya..insha Allah amin.

Sebelum ni pun mak selalu bagitau pasal kelebihan zikir Ya Latif ni. Selain untuk anak, boleh juga untuk diamalkan untuk suami. Masa bancuh air ke. Jom kita amalkan!

Page 1 of 3512345...1015...Last »