Archive | Family RSS feed for this section

Trip to Langkawi

21 Feb

Salam all, lamanya tak update pasal my family. Rindu sangat nak berceloteh kat sini. Ok for a kick start, lily nak story mory pasal our recent trip to Langkawi! Kalau cakap pasal vacation of course the kids yang paling excited kannn…

Our flight take off jumaat petang. And of course again bebudak yang paling seronok hehe…bila anak2 happy mama baba pun tumpang happy ๐Ÿ™‚

We stayed at Holiday Villa Langkawi. Our room was facing the pool. Aduhaiii bebudak laa paling tak keruan especially my cheeky youngest hihihi. The night yang we all sampai tu tak sempat nak terjun pool. Frust dia heee…

Kemain awal pagi memasing bangun. Breakfast dulu..banyak tempat nak gi later.

We went to the beach dulu kejap..subhanallah cantik sangat2 the view.

Then terus headed to cable car. Sebab the q memang expected congested kaw2 punya. Tapi tak tahan der menunggu so we took the express lane punya ticket.

Seronok sangat bebudak dapat merasa naik cable car. Si abang jer gayat sikit hihi..

Very nice view

Then, we went to 3D Art Museum, Langkawi. Amazing sangat2 semua hasil karya kat dalam tu. Thumbs uppp! Enjoy sangat posing my kids gi posing hahaha

Malam tu dinner kat tepi pool

Cantik sangat view..makan dinner sambil ditiup hembusan angin sepoi2 bahasa uollssss…

Esoknya gi island hopping pulak. Sakanlah my boys!

Nice pose from my lovelies

Malam tu we all dinner kat area dataran lang, langkawi. Makan shell out kat situ..okayyy not bad..licinnn habisss hahaha

Pic wajib

Last day kat holiday villa, langkawi. Pulun berendam kat pool laa jawabnya. Mama jadi supervisor jer..tak terjun hehe

Ok nak fly balik dah..muka2 kepenatan semua tapi happy and enjoy the moment we’re here. Apepun alhamdulillah trip berjalan lancar..insyaAllah akan datang bercuti lagi kat langkawi ni ๐Ÿ™‚

Wassalam,

Mama Lily

 

Tidak kenal erti berjalan

16 Apr

1-IMG_5768

Hola. I’m back with story yang dah agak basi haha. Jalan2 kat Midvalley lepas wedding. Baba cari barang apa entah lupa dah.

2-IMG_5761

Deco2 sempena chinese new year. Haa kan ai dah kata agak basi haha.

3-IMG_5745

Adik wazif kalau bawa pergi mall ya Allah menguji tahap kesabaran sungguh. Naik stroller taknak. Dukung lagilah taknak. Masalahnya dia tak kenal erti berjalan. Dia hanya kenal erti berlari dan berlari. Haiii urut dada maknya.

4-IMG_5752

See.

5-IMG_5754

And see.

6-IMG_5758

Thanks to abang hasif yang gigih tolong mama haha. Pics ni semua sangat bermakna untuk masuk dalam album keluarga kita tau nakkk…

7-IMG_5759

Takleh tahanlah kejap2 stop nak tarik dia. Nak taknak kena dukung jugak. Baba bawa heavy things so takleh nak tolong. Mama jugaklah dapat chance bakar kalori heee. Thank you adik!

Hot air balloon kat Putrajaya

28 Mar

Hote belon

Hot air balloon kat Putrajaya datang lagi! Last ai pergi masa tahun 2011. Pastu tahun 2012 tak larat sebab tengah pregnant. Tahun 2013 pulak baby wazif kecik lagi. Tahun ni ngeeee inshaAllah memang nak pergi.

Jom jom event ni start 27th March till 30th March 2014. Kalau nak tengok hot air balloon fly2 bolehlah pergi pagi or petang. Kalau nak tengok night glow and fireworks bolehlah pergi malam.

Further details kat website balloon fiesta. Let’s have fun!

Kemain ramai tukang kipas

25 Mar

It’s so heartbreaking to hear about the latest news by our PM last nite. MH370 ended at the Indian Ocean. Innalillah…

My blog pun menyepi jer. So harini nak update sikitlah. Habis semua story dah basi. Oklah dari takde hehe.

1-11012014384

My brother and both of my sisters, birthday diorang dekat2. On 27th dec, 31st dec and 1st jan. Clap2 so bolehlah celebrate together. Memandangkan semua bz tahap cipan, delay punya delay dapatlah set one day buat bbq dalam bulan january tapi macam dah nak hujung2 gitulah. Jadilah dari takde.

2-11012014385

My other lilys

3-IMG_5660

Thanks husband, jadi tukang pembakar yang paling efficient

4-IMG_5663

Bro in law yang rajin jugak clap2

5-IMG_5667

Hahaha lawak gilalah pic ni. Kemain ramai tukang kipas. Paling tak tahan yang kecik sekali tu. Sian dia sampai mencangkung keletihan.

6-IMG_5669

7-IMG_5672

Jemput makan

8-IMG_5673

Happy birthday to my lovely brother and sisters!

9-IMG_5695

Yummy!

Secret recipe’s cake memang sedap.

10-IMG_5706

Nyummm sedapnya dia mamam!

Alhamdulillah our mini celebration went well. Semua kekenyangan tahap ular sawa haha. Thank you Allah for granting us the happiness in our family.

Anyway, let’s pray for MH370. Semoga usaha pencarian dipermudahkan dan segala misteri terungkai bagi menjawab seribu satu persoalan. Amin.

Hampir layu dihembus angin bayu

5 Mar

1-IMG_3583

Amboi adik, senyap dia bila awek dukung. Hehe awek tu bukan orang lain, tapi my cousin. Adik wazif ni kalau stranger nak dukung tak kisahlah awek ke pakwe ke dia geleng kepala taknak. Tapi salam dia nak.

2-IMG_3587

Rombongan adik beradik my mom to Kuala Kubu Bharu.

3-IMG_3614

Kitorang serbu rumah adik tiri mak.

Syoknya lepak kat berandah luas dia ni. Masyuk jer angin.

4-IMG_3618

Tuan rumah yang pangku budak tu. Ai panggil dia pakngah. Tiga2 ni semua adik2 tiri mak. Seibu tapi lain bapa. Even lain bapa, alhamdulillah semua rapat dari kecik sampai sekarang. Including anak2 buah semua.

5-IMG_3620

Hampir layu dihembus angin bayu.

6-IMG_3647

Adik wazif dan rifqi. Sesama nak salam, sesama nak cium tangan.

Sudahnya bertarik2 tangan pastu terhantuk!

7-IMG_3651

8-IMG_3640

Main, makan, gelak, sembang. Sampai lebam semua orang hihi. Seronokkan sesekali kumpul ramai2 camni. Mengeratkan silaturrahim. Insha Allah.

Kasi diorang keluar peluh lagi bagus

21 Feb

blog

Got this from FB.

Hahaha ai nak gelak besar dulu sebelum elaborate about the pic.

“When a software engineer get married to another software then this happens”

Haha macam terkena kat batang hidung sendiri jer. Tapi bukanlah selalu camni. Kekadang jer bila baba dan ai both bz siapkan kerja. Yang abang berdua tu pun sama leka gak hadap pc. Yang kecik dok ralit dengan our hp.

Cuma ai pastikan tak lama sangatlah. Just nak bagi diorang leka kejap. So pada yang sama situasi camni jugak. Let’s not make it a habit. Make sure diorang tak drag too long with those gadgets.

Kasi diorang keluar peluh lagi bagus!

Page 1 of 6712345...1015...Last ยป