Archive | Recreation RSS feed for this section

Trip to Langkawi

21 Feb

Salam all, lamanya tak update pasal my family. Rindu sangat nak berceloteh kat sini. Ok for a kick start, lily nak story mory pasal our recent trip to Langkawi! Kalau cakap pasal vacation of course the kids yang paling excited kannn…

Our flight take off jumaat petang. And of course again bebudak yang paling seronok hehe…bila anak2 happy mama baba pun tumpang happy ๐Ÿ™‚

We stayed at Holiday Villa Langkawi. Our room was facing the pool. Aduhaiii bebudak laa paling tak keruan especially my cheeky youngest hihihi. The night yang we all sampai tu tak sempat nak terjun pool. Frust dia heee…

Kemain awal pagi memasing bangun. Breakfast dulu..banyak tempat nak gi later.

We went to the beach dulu kejap..subhanallah cantik sangat2 the view.

Then terus headed to cable car. Sebab the q memang expected congested kaw2 punya. Tapi tak tahan der menunggu so we took the express lane punya ticket.

Seronok sangat bebudak dapat merasa naik cable car. Si abang jer gayat sikit hihi..

Very nice view

Then, we went to 3D Art Museum, Langkawi. Amazing sangat2 semua hasil karya kat dalam tu. Thumbs uppp! Enjoy sangat posing my kids gi posing hahaha

Malam tu dinner kat tepi pool

Cantik sangat view..makan dinner sambil ditiup hembusan angin sepoi2 bahasa uollssss…

Esoknya gi island hopping pulak. Sakanlah my boys!

Nice pose from my lovelies

Malam tu we all dinner kat area dataran lang, langkawi. Makan shell out kat situ..okayyy not bad..licinnn habisss hahaha

Pic wajib

Last day kat holiday villa, langkawi. Pulun berendam kat pool laa jawabnya. Mama jadi supervisor jer..tak terjun hehe

Ok nak fly balik dah..muka2 kepenatan semua tapi happy and enjoy the moment we’re here. Apepun alhamdulillah trip berjalan lancar..insyaAllah akan datang bercuti lagi kat langkawi ni ๐Ÿ™‚

Wassalam,

Mama Lily

 

Happy macam dapat mandi laut jer tau

10 Feb

1-31082013711

Mak abah berposing. Kitorang singgah hirup angin laut lepas balik dari kenduri kahwin kat Melaka.

2-31082013691

My heroes by the seaside

3-31082013692

Budak kecik ni lena so ai takleh join diorang lepak masa baru sampai tu

4-31082013693

Cak!

5-IMG_3485

Larat abang hasif angkat abang zarif. Clap clap!

6-IMG_3573

Tak dapat mandi manda, dapat main2 air pun jadilah

7-IMG_3562

Yeah budak kecik dah bangun. So mama dapat join diorang berjimba main air hehe. Happy macam dapat mandi laut jer tau. Daaa!

Gedebobnya adik masa ni yawww

26 Dec

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haa cerita wedding lagi. Tapi yang ni bukan recently punya wedding yang ai pergi. Agak berkurun dah jugak yang ni. Sebab adik wazif masih baby lagi masa ni..hihi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Few months back punya cerita. Ai pergi wedding company’s client kat Kuantan. Jadi wakil bos sambil tu tolong hulur wedding gift yang tak boleh dihantar by courier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sambil tu bawak sekali my parents.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

From Kuantan with love.

Gedebobnya adik masa ni yawww.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sebelum balik tu singgah jap kat Teluk Cempedak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pic wajib.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Main pasir jer laa yer anak2.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tetiba rindunya nak gi laut. Tapi sekarang musim hujankan. Asal petang jer hujan. Lagi2 kat pantai timur katanya akan datang gelombang kedua pulak. Wallahualam. Semoga semua yang terlibat diberikan kekuatan semangat untuk mengharungi dugaan ni. Amin.

Kekadang jadi singa betina

29 Nov

1-IMG_4789

Bonded. Alaa cair mama tengok pic ni tau.

Terus buat profile pic kat fb nun.

2-IMG_4701

Sesi lepaking dengan family yang recent sekali adalah ke KLCC.

Actually nak gi amik abah saya kat KL Sentral. Dia baru balik dari Ipoh. So, alang2 abah saya cakap jumpa kat KLCC jerlah. Saja bagi bebudak main playground kat sana.

3-IMG_4759

Mak dan abah saya.

Dulu kekecik diorang rajin bawak saya adik beradik gi taman. Sekarang kita pulak bawak diorang gi taman dating.

4-IMG_4827

Rayuan minta dukung.

5-IMG_4733

Dengan lily bongsu yang makan hati sebab dah sama kembang dengan kakak dia.

6-IMG_4717

My nyawa(s).

7-IMG_4734

Bila anak2 happy, mak pun happy!

8-IMG_4738

Abang2 tak larat dah dik oii…

9-IMG_4744

Menguji stamina.

10-IMG_4750

Alaa sian takde yang nak tolong swing2 kan dia.

11-IMG_4794

Bila abang2 willing, kemain happy dia!

12-IMG_4741

Saya. Mak kepada 3 hero lelaki. Kekadang jadi singa betina..hahaha.

13-IMG_4720

Happiness. Alhamdulillah…daa!

Fasa syok sendiri gamaknya

21 Nov

Bila abah saya tak dapat nak jemput cucu2 dia balik dari sekolah, saya yang akan pergi amik diorang. Tapi pagi gi kerja tu saya kena drivelah. Selalunya gi kerja merempit dengan husband jer. Sepp bajet sambil mengeratkan kasih sayang wahh ayat..

SAMSUNG

Actually ni pic masa awal tahun dulu. Haha gila lama saya perukkan draft ni. Bila dah takde idea baru terhegeh2 nak selongkar draft. Sebbb baik ada bahan nak dibahankan.

Mahapkan muka saya yang pucat lesi itu. Sebelum keluar ofis solat asar jap pastu zasss terus pecut gi sekolah budak2. Kalau terlewat memang menangislah kau tersepit dalam jem. Tersepit???

SAMSUNG

Oh tapi sempat singgah jap balik rumah amik mak dengan lily bongsu. Sebab selalunya kalau saya yang amik bebudak balik sekolah, lepas tu mesti pergi singgah playground besau kat situ.

SAMSUNG

Husband yang kebetulan balik kerja memang lalu situ so dia singgah sekali. Pic kekanak ribena anak2 saya tak sempat nak amik sebab sampai2 jer diorang dah macam terlepas dari kurungan. Haha tensen kat sekolah ler tu.

Masa ni baby wazif belum pandai jalan. Sekarang bertuah wehh nak dok memolek cenggitu atas ribaan sambil berbuai2. Sekarang dah pandai berlari tak cukup tanah. Padahal takde yang ngejar pon. Fasa syok sendiri gamaknya…daa!

Menikmati keindahan air surut

20 Nov

Sepetang di Pantai Morib.

1-Picture 077

Asalnya kitorang plan nak pergi rumah pakcik husband jer kat Banting. Sebab mak mertua ada kat situ. Tapi bila sampai2 jer, diorang tengah lunch dan pastu siap2 nak pergi ambil angin laut kat Pantai Morib.

Vavavaaa memang pucuk dicita ulam mendatang gitu. Dah lama tak tengok lautkan. Haa i followww..

2-Picture 029

Air tengah surut, so nampaklah kotoran2 degil bermaharajalela kat tepian tu. Abang2 pulak nampak frust sebab budget nak mandi ler kekonon. Tapi kalau air tak surut pun boleh ke mandi kat sini..?

3-Picture 026

Dah tak dapat nak mandi kita posing jerlah yer anak2..

4-Picture 033

Sambil tu jalan2 tanpa hala tuju menikmati keindahan air surut. Haha..

5-24082013643

Thank you to adik sepupu husband yang rajin melayan baby wazif..

6-Picture 038

Incik suami dan mak mertua saya. Dah macam couple pulak. Hihi..

7-Picture 055

Kesian tengok abang2 dok berpeleseran. Bagilah diorang main bubble2 ni..

8-Picture 066

Kejap duduk kejap bangun. Seb baik tak terlentang baring..

9-Picture 069

10-Picture 023

Nenek mertua dan mak mertua..

11-Picture 090

Adik buat muka tak boleh blah..

12-Picture 060

Highlight untuk entry ini ialah air milo ais. Gila sedap tengah2 panas terik mentari tu dapat sedut sambil ditiup angin sepoi2 bahasa. Pergh cakap lu! Kemain bersyukur dapat rasa nikmatnya..daa!

Page 1 of 1112345...10...Last ยป