Bila anak2 happy mama lagi happy

6 Feb

Holaaa assalam! After 1 week jadi fulltime housewife, harini ai kembali bertugas. Back to reality kekdahnya. Cepat betul masa berlalu. Seronok dapat handle sendiri urusan rumahtangga. Sikecik pun kemain girang sehari berapa trip dapat keluar rumah hantar abg2 pergi balik sekolah pagi dan petang.

1-02012014327

Alhamdulillah bila malam2 tak susah nak tidurkan sikecik ni. Time abang2 tidur awal dia pun sama lena. Letih sangat tidur kat hall jer diorang secara berjemaah.

2-02012014328

Ni ada few pics kisah kekecohan diorang gi sekolah hihi

3-02012014329

Pagi abang2 ke sekolah agama

4-02012014330

Abang zarif darjah 3, abang hasif darjah 2

5-02012014331

Pics ni semua sebenarnya masa daftar diorang 1st day school haritu. Baru nak enterframe hehe. Jenuh menapak naik tingkat atas sekali. Sian diorang time puasa nanti. Takpe2 kita fikir positif. Bagi diorang rasa struggle sikit.

6-02012014332

Tengahari diorang sek kebangsaan. Pun tingkat atas sekali jugak dedua. Tapi bila nak naik tangga tu tengok semua budak bukan berjalan tapi berlariii sampai atas including my heroes. Mak aii ok tak jadi kesian haha.

7-02012014344

Alhamdulillah dah sebulan berlalu. Both are doing good at school. Thanks to atuk yang sudi pergi balik hantar diorang ke sekolah. Cuma kekadang jer bila atuk ada hal, i takeover. Study rerajin ok abang2.

Sikecik this year baru nak masuk 2 tahun. Lambat lagi nak primary haha. Once dia pampersless ai nak hantar gi playschool, insha Allah.

Bila anak2 happy mama lagi happy! Alhamdulillah…

2 Responses to “Bila anak2 happy mama lagi happy”

  1. mummydearie February 7, 2014 at 4:00 pm #

    Pelik rasanya… macamana you boleh rasa happy jadi Home Minister? Kalau sayalah memang terjerit terpekik tapi ni dah lama tak pitching tinggi. Dah insaf sikit 🙂

    • rillYs February 7, 2014 at 6:15 pm #

      jeritan tu pasti ada sis hahaha

Leave a Reply