Mengalahkan mama pilih handbag

13 Jan

1-08122013132

Anak2 dah almost 2 weeks back to school. Tapi mak diorang ni gigihlah baru nak update pasal shopping barang sekolah diorang year end haritu. Tetap juga nak update dalam journal kehidupan ni kan. Yerlah kenangan anak2 membesar gitu.

2-08122013118

Since dah start primary school semua barang sekolah diorang nak pilih sendiri. Masa kindy dulu terima apa saja. Paling tak tahan part nak memilih bag. Lama memasing dok tenung. Amboi mengalahkan mama pilih handbag haha.

3-IMG_5288

Dah dapat beg, baru gi cari uniform. Ai suka brand Canggih sebab paling utama senang nak iron. Menyenangkan tugas mak2.

4-IMG_5294

Pastu kasut pulak. Semua beli kat sini juga senang setempat jer.

5-08122013122

Dah settle barang diorang. Turn mama dengan baba pulak cari barang haha tumpang selit sikit jer. Sales tengah kaw2 katanya.

6-08122013123

Bosan tunggu baba tengah q. Panjang gila babas i tell u.

7-08122013124

Luckily tak bawa sikecik. Kalau tak mahu pecut 100m jer ai dalam metrojaya ni.

8-IMG_5298

Misi barang sekolah sudah tamat. Syukur..

9-IMG_5304

Round kejaplah tengok deco2 christmas.

10-IMG_5303

12-IMG_5307

Diorang dah kepenatan. So let’s go back!

13-IMG_5314

Tunggu atuk. Memandangkan hazab nak cari parking kat Midvalley ni, atuk offer untuk hantar dan amik kitorang kat sini. Syukurrr!

14-06122013109

Balik2 tengok budak kecik ni tengah sedap lena. Sian dia kena tinggal eh. Abang2 pun balik terus lena diulit intan juga. Nasib baik tak request nak tidur peluk beg sekolah baru macam masa diorang kindy dulu hihi.

4 Responses to “Mengalahkan mama pilih handbag”

  1. puan kutu January 14, 2014 at 12:15 pm #

    dasyat gak anak2 awk ye..ingatkan girl je milih cmni.hehe yg penting dpt semua yg dhajati..biar lmbt update janji ada kenangan utk anak2

    • rillYs January 16, 2014 at 3:26 pm #

      thanks sebab memahami hihi

  2. mummydearie January 15, 2014 at 4:00 pm #

    Budak-budak sekarang ni memang memilih sendiri tanpa bantuan. Kita kena iyakan aje dan tolong bayar. Memang untung banyak ler mereka. Saya pun sebenarnya last minute baru shopping barang sekolah. Dah clever sikit drp a year before, so malas ler nak berebut-rebut.

    • rillYs January 16, 2014 at 3:25 pm #

      masa 1st timer dulu ai pun kelam kabut haha. but this year like u said laa dah clever sikit. gimme five!

Leave a Reply