Bagi dia rasa susahnya nak cari duit

11 Dec

2904201316454

Kenangan my lil sis kerja kat kfc right before dia dapat offer masuk kolej. Tu pun kerja sebulan jer kot. Sebab dah boring tahap gaban dok rumah sementara tunggu offer.

Sebelum tu dia memang tolong my mom jaga anak bongsu ai right after ai dah start kerja lepas pantang tu. Tapi bukan jaga free of charge. Dia charge ok hahaha. Bila wazif pun dah besar sikit and my mom pun dah boleh handle si kecik tu alone, dia pun gi laa gatal2 cari kerja kat sini.

Dah seronok kerja nasib baik dia tak tolak offer sambung study. Takpe cuti sem nanti boleh kerja partime camni lagi. Bagi dia rasa susahnya nak cari duit. Dan menghargai setiap sen yang mak abah dan siblings bagi untuk support dia study kat kolej.

6 Responses to “Bagi dia rasa susahnya nak cari duit”

  1. Lyn Yusoff December 11, 2013 at 7:10 pm #

    bagus jugak ajar dorang mcm ni. baru tau mcmane kita2 ni cari duit..
    mcm my niece & nephew, time semester break jer keja.. buat tampung2 duit belajar.

    • rillYs December 17, 2013 at 5:20 pm #

      tu laa lyn harap2 they really gonna learn something..

  2. Cik Jatt December 13, 2013 at 8:43 am #

    bagus bagus, ambik experience…
    nice blog 🙂

    http://cikjatt.blogspot.com/

    • rillYs December 17, 2013 at 5:19 pm #

      baguskan hehe. thanks for dropping by yer…

  3. mummydearie December 24, 2013 at 3:22 pm #

    Kalau tak bagi rasa susahnya cari duit, nanti difikir duit turun dari langit aje. Minta dapat, minta aje dapat. Eh, macam pengalaman siapa pulak ni I bercakap!

    • rillYs December 24, 2013 at 5:36 pm #

      hahaha ada rasa mcm terkena kat diri sendiri ke

Leave a Reply