Kes mogok sebab tak bagi main game

4 Dec

1-2912201114010

Yer ini adalah mangsa2 kes mogok sebab tak bagi main game.  Selubung dengan kain pelikat tanda mogok haha tak menggugat keputusan mama langsung. Bukan mama diorang ni tak bagi main game terus tapi sebab dah few days tuang tak ngaji. Beberapa harini kitorang balik kerja lewat sikit. Selalu paling lewat maghrib tu dah sampai rumah.

Tapi bila terlewat sikit, asal pas maghrib terus melompat main game. Nenek panggil2 suh ngaji diorang buat dek jer. Haa ni laa pendapatan dia. Offline titik.

2-2912201114014

Bila dah dengar balik arahan.. mama pun tepati janji. Boleh main balik. Tapi kali ni diorang lepak kat bilik maksu. Yang maksu pulak baik punya tengah mandi. Pastu dibiarkan lappy on dengan akaun fb tengah online.

3-2912201114015

Tak pepasal jer bebudak ni dok hack. Gi like page2 kartun faveret diorang. Saya pun memula tak perasan apekebenda yang diorang dok gelak2 suka2 ni. Rupanya! Hahaha saya gelak dulu. Pastu baru ngadu kat maksu diorang.

Bila maksu dah transform jadi singa betina.. silalah beredar. Sekian.

6 Responses to “Kes mogok sebab tak bagi main game”

  1. dazzleliciousmummy December 5, 2013 at 12:26 pm #

    Cerita pasal anak2 lily ni slalu wat sy tergelak..diorng ni sgt funny hokey!!

    • rillYs December 5, 2013 at 3:37 pm #

      hehe.. hiburan sepanjang masa dirumah.. u pun apa kurangnya.. anak dara sulung tu keletah habis!

  2. mummydearie December 5, 2013 at 2:57 pm #

    Hi3x

    Ingatkan mogok nak kena sunatlah tadi. Mmg betullah budak-budak ni, kalau tak buat mcm ni dia tak kisah pun ikut suka hati memasing. Kan susah bila dah kena gini…

    • rillYs December 5, 2013 at 3:28 pm #

      bila diorang dah terleka camni haa..kenalah cepat2 sedarkan balik hehe

  3. puan kutu December 6, 2013 at 9:45 am #

    nak tumpang gelk gak ni..pandai lak tu pi like page kartun.bebudak ni ngaji dengan tok ke?bagus la..tp klu ajar sendiri n dengan famili ni mmg byk cuti.sama la macam anak sy aiman.hehe

    • rillYs December 9, 2013 at 3:18 pm #

      aah ngaji dengan nenek diorang. kalau kita ada diorang takut sikit. tapi atok ngan nenek mana nak marah cucu aishh tu yg sesedap rasa diorang ngelat.

Leave a Reply