Baba jer maintain berbaju melayu

30 Oct

Raya haji tahun ni sambut kat sebelah keluarga saya.

Sebab raya puasa haritu dah sambut kat sebelah suami gitu.

1-IMG_4268

Alhamdulillah, semua adik beradik dapat berkumpul pagi raya haji tu.

Abah dengan adik ipar saya dah siap2 tukar baju. Kitorang nak balik kampung lepas balik sembahyang raya tu. Baba jer maintain berbaju melayu, hihi…

Pasal daging korban, kat taman perumahan kitorang diorang bagi kupon. Memandangkan collection time started at 12pm, kitorang minta tolong jiran jer tolong ambilkan.

2-15102013902

My 3 heroes dengan baju recycle masa raya puasa haritu.

3-IMG_4263

Adik, husband dia dan pinjam my lil cenonet.

4-IMG_4264

Abangah and her wife in red u.

5-IMG_4310

Sampai kat kampung kitorang gi melawat kubur arwah atok dan nenek dulu.

6-15102013912

Rillys in maroon.

7-15102013915

Dalam kereta diorang betulkan butang baju secara berjemaah.

8-IMG_4305

9-15102013913

Adik dengan motor pinjam.

10-IMG_4321

Dah masuk tengahari diorang request nak tukar baju, panas der.

11-IMG_4328

12-IMG_4329

13-IMG_4330

14-IMG_4331

Sebelum balik kl kitorang singgah rumah kawan lama abah.

15-IMG_4334

Uncle ni sesama kerja kastam dengan abah masa kat Brickfields dulu.

30 tahun lepas punya kenangan.

16-IMG_4337

Pastu kitorang singgah kat Muzium Kapal Selam.

17-IMG_4338

18-IMG_4352

Rupanya dah tutup pukul 5pm tu. Frust!

19-IMG_4348

20-15102013919

Takpelah lenkali datang lagi yer anak2.

Sekian laporan seharian hari raya haji 2013 saya.

8 Responses to “Baba jer maintain berbaju melayu”

  1. mummydearie October 30, 2013 at 1:14 pm #

    Kami tiga beranak pakai baju raya sampai hubby balik sembahyang aje. Pastu tukar. Hubby pakai jubah untuk gi sembahyang raya aje. Makan, tidur, ukur jalan itu ajelah kisah raya haji kami.

    • rillYs November 6, 2013 at 5:34 pm #

      santai kat rumah time raya haji pun syok jugak. tak penat berjalan, hehe..

  2. JMR October 30, 2013 at 4:57 pm #

    muzium kapal selam tu nmpk menarik, sayangnya tutup..len kali terjah, leh up entri lg..

    • rillYs November 6, 2013 at 5:31 pm #

      memang kena repeat pergi. ramai kata best..

  3. eyriqazz October 31, 2013 at 7:01 pm #

    Tengok gambar2 di sini buat saya rindu kampung halaman..

    • rillYs November 6, 2013 at 4:55 pm #

      pulanglah ke desa. wah tetiba.

  4. Myra Jay November 1, 2013 at 7:58 am #

    Comel je diorang bersama2 betulkan butang baju Melayu 😀

    • rillYs November 6, 2013 at 4:51 pm #

      hehe saya tengok berkali2 tiap kali stress buat kerja.

Leave a Reply