Pelanggan tolak belakang, pekerja didahulukan

19 Jul

Suka dengan kata-kata Tony Fernandes ni…

388976_320049958087635_411659142_n

Pelanggan tolak belakang, pekerja didahulukan. Bila pekerja gembira, for sure pelanggan akan dijaga dengan baik. Exactly! Lagi2 nak dekat raya ni, hulurlah bonus raya lebih2 hahaha.

4 Responses to “Pelanggan tolak belakang, pekerja didahulukan”

  1. teh July 21, 2013 at 2:41 pm #

    Lily,

    Tergelak sendiri aku baca quote ni. Yela, org yg salu naik turun flight kan…. Dia cakap pandai laaa… tapi servis AirAsia is the worst…

    • admin July 24, 2013 at 2:00 pm #

      frankly, saya tak pernah guna servis airasia. tapi saya tertarik dengan quote tu..

  2. teh July 21, 2013 at 2:44 pm #

    Nak tambah lagi satu…

    Tiap kali nak naik flight, mesti nampak staff dia bergaduh dengan customer… jenis ayat tak menjaga hati pulak tu…

    “This is my job, I know my job…”

    • admin July 24, 2013 at 2:01 pm #

      hihi no komenlah, harap2 mereka perbaiki mutu servis..

Leave a Reply