Bila abang memandai2 nak jaga adik

2 Nov

Dah start kerja biasalah jadi dabel triple mommy yg kebizian. Including harini dah 3 hari berturut ai balik rumah after 9pm. Cian wazif bambam, petang mama tak dapat nak mandikan dia. Tapi pagi dapatlah, before ai gi kerja…mandikan dia dulu. Even chaos sikit sebab siapkan abg2 dia nak gi sekolah subuh2 tu. Yang pasti masa kalut2 tu lah seronok hehe.

Pagi semalam abg hasif tak gi kindy. Sakit perut katanya. Pastu shirah mms kat ai pic ni. Wahhh dia memang tolong jaga adik dia, tapi tengoklahhh hahaha.

Geram ler tu!

Si bambam ni pun taknak kalah, baru 2 bulan pun pandai nak fight balik.

Compare to abg zarif yg dah besar panjang tu, abg hasif lagi suka melayan adik dia ni. Lagipun abg zarif diakan sekolah pagi petang. Balik rumah terus qada’ hadap pc. Abg hasif ni memacam idea dia nak bagi dak kecik ni diam. Tu dia tengah buat origami, nak buatkan kapalterbang katanya.

4 Responses to “Bila abang memandai2 nak jaga adik”

  1. liz November 2, 2012 at 4:16 pm #

    adik pun hepi je abg rajin melayan dierkan 🙂

    umah sepah cam tu mmg bese dah kan!

    • lily_lotus November 5, 2012 at 2:30 pm #

      mmg dah terbiasa sgt umah sepah camtu. tapi kalau kemas semacam jer haa yg tu mmg tak biasa haha

  2. Aleeya November 4, 2012 at 12:51 am #

    hehehe ok la tew ly, nampak la gak effort dia nk jaga adik hehehehe

    • lily_lotus November 5, 2012 at 2:24 pm #

      aah yaya, ada gak rasa nak jaga bb kan…pantau jerlah huhu

Leave a Reply