Keranamu kamera, kudapat jejak kembali ke sini

4 Jan

Masa pergi pameran fotografi november tahun lepas, my sis bought olympus camera. Pastu dengan seronoksnya dia gi lah kedai nak pasang screen protecter. Sekali tu, apek kedai tu punya kuku subhanallah panjangnya. Masa pasang tu kuku panjang melantun tu dah merosakkan LCD kamera my sis haaaa. Habis tompok2 hitam jadinya LCD tu. Even tak effect kat gambar, tatap terguris jugak hati…hihihi.

olmpus service centre reception counter

Olympus Malaysia Service Centre

Luckily ada warranty 1+1 year. Kalau tak, memang kena bakor kedai apek tu kalau dia takmo ganti…ngeh ngeh. Menononglah pergi service centre, dahlah bukak hari kerja jer. Kenalah amik half day.

kompleks 1 mont kiara landmarkService Centre Olympus ni located kat Kompleks 1 Mont Kiara

Masa dapat tahu service centre olympus ni kat kompleks 1 mont kiara, ai dok fikir haaaa ler katne tu? Macam tak pernah dengar jer haha. Rupanya new building kat depan Plaza Mont Kiara. Waaaa kenangan terindah kat situ!

Kenangan manis di Plaza Mont Kiara tatap dihati

Dulu, ai practical kat sinilah. Pastu after graduate, terus kerja permanently kat the same company. Banyak betul kenangan kat sini. Yerlah masa tu baru nak berjinak2 dalam bidang kerjaya. Dalam tahun 2003-2004 camtulah kot. Kenangan2…

Pakcik botak huluq kamera

Ok2 dah habis pasal Plaza Mont Kiara. Kita masuk balik service centre. Cantik deco dalam tempat ni. New office katakan, cat pun bau baru lagi…hehe

Orang lain dok kaunter, orang lain kena isikan form?


My sis and husband pun ada tapi diorang merewang kat shopping mall bawah tu. Dah kata Mont Kiara, gilo babas mahal barang2 yang dijual…sekian.

My pink day!

After 1 hour dah siap the camera. Punyalah dah lama rupanya ai tak lalu area sini, sampai tak perasan dah naik Kompleks 1 Mont Kiara ni. Dulu tanah kosong jer. Bila dah tengok building tempat kerja lama, teringin nak merisik khabar bos2 lama. Bos2 yang banyak bagi ilmu kat insan ini yang fresh grad masa tu. InsyaAllah, one fine day.

4 Responses to “Keranamu kamera, kudapat jejak kembali ke sini”

  1. bitt January 4, 2012 at 2:27 pm #

    cantekkan olympus punya service center…i pon haritu 3 kali p hantar sana…hehehe

    • rillys January 5, 2012 at 2:42 pm #

      memang cantik, wahhh 3 kali u gi sana? banyak kali repair ke tu

  2. rasp January 4, 2012 at 5:25 pm #

    sib baik ler masih warranty kan…
    kalo dak mmg hangen jer….
    kl nie setahun dua kalo tak gi satu tempat mmg byk perubahan kan sis…

    • rillys January 5, 2012 at 2:41 pm #

      aah kalau takde warranty tu ai cakap, memang bako kedai apek tu kalau dia taknak ganti…hahaha. pasal perubahan kat kl ni, memang betul kalau terlepas junction pengsan nak pusing balikkan

Leave a Reply