Mengantuk yang tak dibuat2

25 Nov

Lama betul dok dalam draft kisah ai gi hantar mak sedara naik haji. Sampai dah nak balik pun dia next week…hehe. Takpelah better late than never gitukan.

Cobaan membesarkan mata yang sleepy

Pukul 4am kitorang dah keluar rumah, pergi Tabung Haji. Seb baik tak jauh, seploh minit jer dari rumah. Tapi sleepy punya pasal, rasa berjam2 kat on the road.

Pic wajib depan entrance

Budak2 gebu

Suasana kat Kompleks Tabung Haji pukul 4am

Masa sampai tu orang tak ramai lagi.

Bolehlah baring kuak lentang, kuak bebas kat situkan.

Our all time favorite  manual GPS

Abah ada kawan kat dalam kompleks tu, awal2 dia dah datang lepak sini ngan kekawan dia yang on duty. Sambil tu dia guide sedara mara yang taktahu jalan nak ke sini. Lebih 40 tahun dia kat KL, ceruk mana ko nyorok dia leh jeling…hehe.

Mendodoi anak

Nasi lemak 2 bungkus besar baik punya

Tak lama lepas tu, maklong ai pun sampai. Dengan rombongan cik kiah yang lain. Dibawaknya bekalan nasi lemak ko. Memang macam pucuk dicita ulam mendatang sungguh.

Sambil tersengguk sambil makan nasi lemak

Lapar, tak toleh kiri kanan dah

Abang menahan kemengantukan

Bila perut dah kenyang, kita tunggu masa untuk mak sedara nak kena check in. Yang tu lain hari ai story eh. Dah banyak sangat pulak pics kat entry ni.

No comments yet

Leave a Reply