Takut tak bertempat di Tanjung Keling

3 Oct

Gaya hero kecik yg kuat ajak berjalan, macam mama dia..eh eh!

Bestkan round2 kat kawasan kampung? Sambil tu boleh kejar ayam, itik, kambing..silap2 kita yg  kena kejar balik ngan ibu ayam yg mengamuk ke, lembu yg mengganas ke..huhuhu

Masa ni kitorang gi visit mak sedara mak. Kecik molek jer orangnya..

Tempat ni kat Tanjung Keling, Melaka. Dulu kekecik kalau kata nak ke sini, takut jer sebab ingat ke banyak keling!

Yang ni sepupu mak, ai panggil makcik esah. Makcik ni anak nenek tadi tu. Suka layan makcik esah ni, sebab dia kalau dah start sembang..sampai ke sudah susah nak berhenti, hihihi..seronokkan layan orang banyak cerita ni.

Family portrait…lagi.

Abang nanges nak ajak balik, dia sudah kangen sama computer game. Tapi bila ai suruh dia baca signboard nama tempat ni Tanjung Keling, terus dia diam seketika. Pandai pun paham, takyah sesusah nak explain..hihi

No comments yet

Leave a Reply