Berjejak kasihan

20 Sep

Beraya area KL-Selangor ni, dalam sehari banyak rumah dapat pergi sebab jarak dekat2. Ada satu hari tu dari Selayang ke Selayang Baru pastu ke Kuala Kubu Bharu pastu ada lagi, yg tu next entry i story mory. Syok jer ikut jalan dalam Ulu Yam tu, masyuk jer layan suasana dingin..pastu geram tengok air terjun..nak terjun tak dapatlah sebab pakai baju raya, haha!

Tapi kalau guna jalan area situ agak sunyi sikit, siang2 ok lagi..tapi kalau malam, hehh hehh!

Kitorang gi beraya kat KKB, rumah adik tiri mak. Dah lama sangat tak jumpa. Adik tiri mak yang pegang budak kecik baju oren tu, ai panggil dia pakngah. Pastu wife dia makngah yang pakai tudung hitam tu, cunkan..hehe, dedulu kalau jejalan ngan dia jenuh dia kena ngorat..hihi, kitorang masa tu bebudak hingusan lagi. Anak2 pakngah yang pakai baju hijau n baju oren.

Masa bebaru kahwin dulu diorang duduk ngan arwah nenek. Dekat sangat ngan kitorang. Anak dia yg baju hijau tu, Azril namanya..sekarang dah form 5, masa kekecik dulu ai selalu berebut ngan my sis nak gi amik or hantar dia kat babysitter. Pastu lepas arwah nenek meninggal, adik tiri mak ni pindah Kuala Kubu. Lama gak kitorang lost contact, last few years baru dapat jumpa balik. Berjejak kasih gitu..

Ni namanya ‘rumah terbuka’..hehe, kat Kuala Kubu ni banyak sangat rumah peninggalan zaman jajahan British dulu. Kalau berani mai lah memalam kasi explore semua yg dah ditinggalkan tu, huhuhu..

2 Responses to “Berjejak kasihan”

  1. atiqah September 20, 2011 at 7:58 pm #

    yang rumah terbuka tu mcm kelakar skit.

    • rillys September 21, 2011 at 11:46 am #

      seb baik tak amik waktu malam, kelakar tu akan jadi serammm

Leave a Reply