Pengantin kat Kampung Pengantin

15 Jul

Invitation bff bukak restoran baru sudah, invitation birthday party sudah..laa ni kisah wedding pulaklah. Tapi kali ni lain sikit sebab wedding dibuat sebelah malam. Ubah sikit cuaca gitu…

Wedding yang i pergi kali ni kat Kg. Pengantin Kuala Lumpur. Cantiknya tempat ni. Dulu Erra Fazira kawen ngan Engku Emran pun buat reception kat sini. Sampai2 tu tengok ramai tetamu dah duduk. Tapi pengantin belum sampai. Kat sini ada protocol sikit, tunggu habis sesi merenjis semua baru tetamu boleh makan.

Simple and sweet jer pelamin dia.

Jemput duduk yer…

Ok pengantin sudah mari. Ohh lupa nak bagitahu, pengantin pompuan tu kawan baik my sis masa kitorang stay kejap kat Perak dulu. Rumah dia dekat jer ngan rumah kitorang. Parents dia pun baik ngan my parents. Ok sambung balik pasal wedding.

Doa untuk pengantin…

My sis (in red) and her bff back at Perak (in pink).

Dah selesai sesi merenjis, tetamu dijemput makan. Sambil tu diiringi oleh nyanyian acapella dari kumpulan ape ntah, haha..tapi sangatlah membuai jiwa nyanyian mereka.

My happy parents…

Tayangan slide…

My happy kids…

Ok, aunty tudung oren tu lah mak pengantin. Last kitorang jumpa dia masa tahun 2000 kot. Kitorang moved back to KL masa tu. Seronok mak dapat jumpa balik kawan lama dia.

Dah tak larat nak posing dah si abang. Nenek kemain lama dok sembang, haha..masa ni pun dah 11pm lebih. Ngantuk sudah.

Ok nak balik dah. Selamat pengantin baru wahida n hubby! Selamat berlumba ngan adik akak sape dapat baby dulu. Kalau lambat, akak dululah. Lalaalaaa..

14 Responses to “Pengantin kat Kampung Pengantin”

  1. attyfir July 15, 2011 at 12:50 pm #

    cantik pelamin pengantin .
    kty dulu pun majlis resepsi belah malam..nikahnya petang..hihihihiihihi

    • rillys July 15, 2011 at 4:51 pm #

      yer ke? nanti buatlah entry pasal kenangan bersanding akak..hehe

  2. cik wanie July 15, 2011 at 2:20 pm #

    cantik sgt2 kombinasi pink & pepel,
    wanie suka:)

    • rillys July 15, 2011 at 4:51 pm #

      haa apelagi tema wanie dh ada tu, jgn lupa jemput akak 😛

  3. mummysyafie July 15, 2011 at 3:48 pm #

    daripada pengantin sampai la ke dewan, terus ke pelamin semua nya cantik. best gak buat majlis malam camni kan.

    • rillys July 15, 2011 at 4:50 pm #

      bajet pun mesti cantek sangat..hihi

  4. AQisH July 15, 2011 at 4:24 pm #

    mmg cantek sgt tpt ni kan..;)

    • rillys July 15, 2011 at 4:49 pm #

      masa kitorang sampai tu pun terkesima..hehe

  5. Gina Manan July 15, 2011 at 6:52 pm #

    Ada juga dapat invitation ke majlis di Kampung Pengantin nie, tapi sedih sebab masih di Adelaide

    • rillys July 16, 2011 at 9:02 am #

      ooo yer ke, tu lah jauh sgtkan mesti byk invitation gina terpaksa lepaskan..nnti blk sini qada’ kay

  6. Liana Ezzana July 15, 2011 at 7:22 pm #

    Wow..weddingnye kelasss!

    • rillys July 16, 2011 at 9:01 am #

      wow jugak gitu..thanks sudi komen kat sini..ur wedding nanti mesti lagi sweet..tak sabar nak tgk..kalau dpt invitation lagi best..haha *tutup muka*

  7. Wawa~* July 15, 2011 at 8:37 pm #

    wahhh… mmg simple tp elegan la nmpk wedding ni ^^

    • rillys July 16, 2011 at 9:00 am #

      kan? cantik sangat suasana malam tu..

Leave a Reply