Mari belajar

8 Jul

Still about my heroes punya kindy. I pergi collect their reports cards. Last year amik abang punya sorang, tahun ni ngan adiknya sekali.

Masa i sampai, hero kecik and the gang jer ada. 5 years punya class. Abang kat tingkat atas, tapi sebab mama mereka datang..dedua kena hadap teacher sekali together with me. Siaplah! Hehe..

Alhamdulillah the result adalah sangat ok for me. Bila dedua dah sekolah camni, abang banyak tolong hero kecik. Tapi kalau time dia hangen, ajar punya ajar adiknya tak faham..terus dia completekan homework orang tu. Haiyooo yang tu cannotlah, so bila camtu i kena interfere.

Kat kindy, teacher kata hero kecik ni agresif sikit compared to abang. Memang betul pun, kat rumah pun gitu. Belajar kuat, tapi memain lagi kuat..haha!

Balik rumah, i sambung sikit lecture. Hehe..

Apepun, i nak highlight kat sini. Jangan marah kalau anak2 nak main online game kat pc. Especially yang learning game punya. As long as kita monitor game apa yang diorang main, then shud be no problem. It really helps our kids especially in english subject. Tak perlu nak download2, kang terselit pulak viruskan. Just play the online flash game.

Tak puas main game kat hall bawah, sambung kat hall atas. Boleh main game sambil golek2 atas tilam, haha. Siap berselubung pulak tu, pastu kang tau2 dah tidur. But still kena alertlah baper jam kita nak bagi diorang main. Shud have time limit.

Sebab mamanya nak jugak online dengan aman. Happy weekend!

6 Responses to “Mari belajar”

  1. angriani July 8, 2011 at 3:33 pm #

    waaaaaa gud boy…dalam selimut pun sempat lagi 🙂

    • rillys July 9, 2011 at 11:41 pm #

      haa kan..kes takut kena sergahlah tu kot

  2. beja July 8, 2011 at 10:23 pm #

    adeh.. tak tau apa method nak ajar anak nih.. lily, kena wat special n3 sal ni la..

    • rillys July 9, 2011 at 11:41 pm #

      zaman skrg gitulah salah satu caranya. online game, tapi kalau time hasya sok tah camne plak..hehe

  3. Lila July 8, 2011 at 11:18 pm #

    Congrats to both of them!

    • rillys July 9, 2011 at 11:40 pm #

      thanks sis lila 🙂

Leave a Reply