Seb baik tak haa semput!

7 Jul

I nak citer panjang harini. Pasal sports day kat kindy my kids. Last year abang sorang jer participate, but this year hero kecik pun join sama. Double excited for me!

Early morning i sent diorang dulu. Then balik rumah jap, siap2..pastu gegar bilik shirah suh dia bangun ikut i..haha. Yerlah yang lain semua tak available. Bzbeeeesss..

Sampai2 diorang tgh q up tunggu turn. Abang bertopi oren, hero kecik bertopi biru. Sesukak hati pakai cap terbalik.

Kemain melinjang si abang bagi support kat kekawan. Kalau boleh nak baring berguling2 kot. Haha!

Sesi kutip gegula. I dok tepi tu bagi support, boleh pulak budak berdua ni rebut sesama sendiri punya dalam cap. Ni abang punya! Ni adik punya! Hahaha!

Pastu ada acara dukung anak. Babakan tak dapat join, so dah anak ada dua yang masuk..makanya 2 roundlah i dukung anak. Haa semput!!

Acara baling belon berair pun sama, 2 kali i kena baling. Eh bukan 2 kali, 5 kali daa..2 kali ngan hero kecik pastu pecah belonnya. 3 kali ngan abang, tak pecah u..terus juara, haha! Baling memain sesuka hati jer pun.

Then, cari barang pulak. Sepuluh barang yg ada kat sekeliling kena grab. Melompat shirah ngan i cari..pun dapat juara, haha kelakau betullah. I rembat jer apa nampak depan mata ikut dalam list yang diorang suh cari tu.

Tak ingat baper kali abang ngan hero kecik gi amik prizes. Janji balik jangan berebut.

Haha, apo ntah yang diorang tease sampai  i dok gelak besar masa ni.

The prizes, ok dah dapat hadiah apelagi..baliklah!

Abis legam anak2 mama. Takpe baru nampak jantan sikit. Overall, memang happy sangat. Mana ada sports day anak yg tak happykan? Kalau jatuh gedebus masa tgh lari pun takpe, fun gitu.

Majulah sukan untuk negara!

12 Responses to “Seb baik tak haa semput!”

  1. attyfir July 7, 2011 at 3:46 pm #

    kty paling suka kalo ada sportday kat sekolah..lelagi kalo fir ada masuk acara..mamanya yg lebih2..hihihihiihi

    • rillys July 7, 2011 at 5:02 pm #

      aahkan kakty, kompem mama yg terlebih sudah!

  2. ieda al-habsyi July 7, 2011 at 4:06 pm #

    baca entri ni teringat sukan masa kecik2 cenggini, bestt woo! dapat hadiah tupperware minum lagi ahhahahaha! 🙂

    • rillys July 7, 2011 at 5:01 pm #

      hadiah tu sampai skrg masih diamalkan tau..hihihi

  3. Tini July 7, 2011 at 4:44 pm #

    sgt hapening. best nye..mesti mak yg telebey enjoy suda hehehe

    salam kenal sis..hugss**

    • rillys July 8, 2011 at 10:10 am #

      oh itu dah mesti, mak kena hover sikit 😛

      thanks for dropping by!

  4. ikiqzana July 7, 2011 at 5:59 pm #

    wahh.. ank2 bujang lily nampak seronok dpt pergi sport day. bnyk jugak dpt hadiah.

    • rillys July 8, 2011 at 10:09 am #

      mmg kalau part berjemur, lari2 tu favorite diorang..hihi

  5. zana July 7, 2011 at 6:18 pm #

    mmg nampak sah mama yg semput! haha!

    • rillys July 8, 2011 at 10:09 am #

      takpe demi anak terchenta, ewahhh!

  6. kikihanako July 8, 2011 at 9:12 am #

    haaaaaaaaa..semput! hehe sweet jer dorang ni bersukan..

    • rillys July 8, 2011 at 10:08 am #

      balik semua legam kulit, including mama diorang..hehe

Leave a Reply