Bunga lily kedua abah dah sah jadi milik orang

14 Jun

My sis pilih nikah ngan sanding on the same day. Makanya pepagi buta memasing dah terpacak kat Surau dalam IPD Seremban 2. Ater tok imam dah kata kul 8am tepat dia sampai, ngeee!

Mengucap. Selawat. Beristighfar. Berzikir. Semua completelah bacaan adik iparku sebelum masuk surau ni. Hihihi.

Adikku yang shomel ni jugak yang maintain. Phewittt…!

Kami yang terawal sampai. Dari mula majlis sampai ke sudah i dok berkepit ngan kakak iparku. Memasing dok terkenang memori nikah sendiri. Ngeh ngeh.

Hantaranku untukmu. Hantaranmu untukku.

Hari abah melepaskan tanggungjawabnya terhadap bunga lily keduanya kepada menantu baru. Abahkan ada 3 bunga lily. I, adikku yang kahwin ni and shirah. Bukan sesaja nak jadi bunga. Haha. Tapi nama pangkal kitorang memang lily.

Aku nikahkan dikau. Aku terima nikahnya. Sah!

Pergh! Tahniah sekali lafaz saja. Macam ketapi lajunya dia ucap. Hihihi.

Tangisan kegembiraan.

Syukur alhamdulillah. Amin.


Hepp! Kiss bebetul jangan memain. Rosak awning tudung ngan crown. Hiks. Time ni lah paling lama orang suruh beraksi. Rasakan!

Haiyaaa, abang ni. Orang dengar khutbah pasal rumahtangga dia tertidur. Hehh tak faham sepatah gamaknya.

Bunga lily abah yang bongsu. Lama lagi abah nak terima menantu pun untuk si bongsu ni. SPM pun tak lepas lagi. Hehe.

Syukur semua dah selamat. Mari ke dewan, makan time!

Ok dah boleh duduk rapat-rapat. Takyah renggang-renggang. Hehe. Lepas makan minum sikit, pengantin balik rumah bersiap untuk bersanding. Esok i sambung yer sayang-sayang semua.

 

4 Responses to “Bunga lily kedua abah dah sah jadi milik orang”

  1. Syazana June 14, 2011 at 3:47 pm #

    Tahniah untuk adik akak 🙂

  2. rasp June 15, 2011 at 4:51 am #

    tahniah buat ur sis…..
    smoga berbahgia hingga akhir hayat….

    dolu2 masa i amik spm…bonda pesan…
    tak lulus tak pe…terus kahwin tau…
    terus semangat nak belajar & lulus hahahaha!

    • rillys June 15, 2011 at 10:52 am #

      hahaha! i like! dan dan terus semangat belajar gitu ekk. thanks for the wish untuk my sis.

Leave a Reply