Kami tukang cat tak diundang

20 May

Weekend ni kena ‘terbang’ gi rumah my sis lagi. Sambung sesi mengemaskini rumah, kalau beli rumah atas orang ni gitulah. Ada jer benda nak kena touch up, repair before check in permanently.

Weekend lepas sesi mengecat. Baba jadi tukang catnya, including abang ngan hero kecik. Eksaited bebenor deme ni. Main kekaler lah katakan. Walaupun putih jer benornya.

Before start kita calit diri sendiri dulu.

Owner lama rumah ni taktahulah. Macam taska u see dibuatnya painting rumah ni. Kat luar hijau, kat hall oren, kat kitchen biru..hahaha..poning kitorang nak putih sucikan satu rumah!

Poyo jer shirah 😛

For 1st layer bolehlah bagi permission diorang buat. Tapi masuk layer2 kemudiannya tak dapek ler. Kalau tak memang macam stripes kuda belang jadinya. Hihihi..apepun thanks anak-anak mama. Nanti makdik bagi upah yer.

 

8 Responses to “Kami tukang cat tak diundang”

  1. pinky yana May 20, 2011 at 1:49 pm #

    masa kami pindah umah dulu pun kimi tlg cat. baju dia yg kena cat tu smpi arini masih bercat. sabar je laaa

    • rillys May 23, 2011 at 11:57 am #

      mmg takleh tanggalkan cat tu. baju my kids pun sama

  2. attyfir May 20, 2011 at 3:11 pm #

    kalau ramai pembantu ..mudah sikit keje mengecat..

    • rillys May 23, 2011 at 11:56 am #

      aah utk 1st layer oklah. tapi utk finishing bagi yg pakar saja..hehe

  3. cik wanie May 21, 2011 at 4:50 am #

    nanti bolelah amik upah cat umah wanie plak kan,
    hihihihihihi

    rajin budak2 tue ye kak:)

    • rillys May 23, 2011 at 11:55 am #

      huhuhu risiko tanggung sendiri yer 😛

  4. erin May 23, 2011 at 4:10 pm #

    kalau ramai2 tlg gini, murah skit upah mengecatnya ;p

    • rillys May 23, 2011 at 4:34 pm #

      hahaha yg tu kena tanya bakal pengantin. harap2 dia baca komen u ni…

Leave a Reply