Wheelchair dalam kenangan

18 May

Sayu pulak hati tengok wheelchair yang ada kat kampung baba haritu.

Wheelchair ni lah. Actually atok baba ada kat rumah kampung baba masa kitorang balik haritu. Kisahnya, wheelchair ni atok i yang punya. Tapi dah lebih 6 bulan meninggal dunia, so wheelchair ni takde siapa pakai.

Atok baba jatuh haritu, sekarang takleh nak jalan. Abah i suruh ambik jer wheelchair ni bagi atok baba pakai. Tu yang touching masa i balik kampung baba nampak pulak wheelchair arwah ni.

Wheelchair ni sumbangan dari Ketua Menteri Melaka, masa tu under Datuk Seri Ali Rustam. Lama gak wheelchair ni. Memula arwah nenek yang guna, lepas meninggal..arwah atok pulak pakai. Alhamdulillah boleh lagi digunakan untuk orang lain.

Semoga arwah atuk dan nenek aman disana. Al-fatihah.

 

4 Responses to “Wheelchair dalam kenangan”

  1. Dee May 18, 2011 at 9:42 pm #

    sayu bila tgk kan..dulu tgk kerusi rehat arwah abah pun sayu..byk kenangan..

    • rillys May 19, 2011 at 1:07 am #

      mmg cepat tersentuh kalau bab ginikan sis. semoga mereka aman sejahtera disana..amin

  2. attyfir May 19, 2011 at 11:07 am #

    al fatihah utk arwah atuk dan nenek..amin

    • rillys May 19, 2011 at 12:03 pm #

      amin, thanks kakty…

Leave a Reply