Mak ngan abah relax jer, kay

29 Apr

Family bakal mertua adik i datang haritu. Discuss pasal the wedding. Lagi dah nak dekat lagi kena banyak bincang. Sebab wedding ni dua-dua belah pihak buat kat satu tempat sekali. So, semua kerja jadi double. Dan checklist pun panjang gitu.

Kasi kenyang perut dulu.

Yang bebudak ni, main toys jer dah kenyang.

I tumpang dengar jer. Sambil tu terkenang masa time kitorang dulu. Memalu kucing u bila family memasing datang discuss gini, auwww!

But that was around 7-8 years ago. Mak ngan abah pun baru early 50’s masa tu. Agak kuatlah kudrat nak handle sendiri memacam hal pasal weddingku. Now dah nearly 60. Tenaga pun dah kurang, so segalanya sub to orang untuk handle. Mak ngan abah duduk sambut tetamu jer, ok 🙂

 

4 Responses to “Mak ngan abah relax jer, kay”

  1. axim April 29, 2011 at 4:34 pm #

    nak kawen jugak lah camni..best tengok prang lain sibuk sibuk nak kawen ni..:)

  2. erin May 3, 2011 at 1:57 pm #

    yelah kan… mak ayah kita dok je salam2 tetamu
    dah tak banyak kudrat dah..
    lagipun anak dia sdg bergembira jadi pengantin baru
    buat apa sebok2 kat dapur..

    • rillys May 4, 2011 at 10:47 am #

      skrg senang pakai pakej jer..all in one..sian kat parents kang tak tentu arah kesana sini

Leave a Reply