Kedai jual laptop 2nd hand

20 Apr

Susah betul nak cari laptop 2nd hand. I cari untuk my uncle. Yang dah rosak punya banyaklah. Pastu nak yang elok kenalah survey kat mudah.my lah, tanya kekawanlah..tapi amik masa sikitlah. Nak cepat punya pasal, terjahlah low yat.

Low yat ni kan dah macam shopping mall terhebat bagi baba, selain kedai potong kereta. Masuk jer sini dah macam hape muka dia punya eksaited, boleh?

Gi kedai kawan baba kat atas sekali, adalah satu laptop 2nd hand Acer ni. Oklah price pun below rm1k. Tapi my uncle takmo plak brand ni. So, moh ler cari brand lain.

Orang suh cari laptop 2nd hand. Gatal gak usik yang baru punya.

Last2 jumpalah HP Compaq ni. Tahun 2007/08 punya version. Uncle i kata yang lama punya pun ok tapi jangan yang tebal gila tu..hahaha!

So, dah pening2 jadilah amik yang HP ni jugak. Laptop dia semua below rm1k. Kedai ni kat tingkat atas sekali, bukan laptop 2nd hand jer dia jual..CPU pun ada..monitor LCD pun ada. Harga sangat berbaloi, boleh tawar menawar baekkk punya.

Bak kata tokey kedai ni, barang2 kat kedai dia ni bukan yang orang trade-in or rosak punya diorang baiki. Tapi diorang import dari Australia, sebab limit untuk guna peralatan komputer kat sana hanya 2 tahun. Pastu diorang akan tukar baru, so yang dah limit tu diorang trade camnilah. Oklah tu!

 

 

7 Responses to “Kedai jual laptop 2nd hand”

  1. puteri ain April 20, 2011 at 12:56 pm #

    baru tau ada kedai macam ni..thanks share..

    • rillys April 20, 2011 at 3:14 pm #

      my pleasure sis 🙂

  2. yan April 20, 2011 at 5:03 pm #

    teringin nak cari satu.. senang.. ni kena duk je depan PC..lotih

    • rillys April 22, 2011 at 11:37 am #

      kalau ada laptop boleh buat memacam gaya bebas atas katilkan..hiks

  3. erin April 22, 2011 at 1:33 pm #

    hari tu i nak tnya father i kan?
    then tak return kat u
    sbb dah takde laptop yg elok kt rumah tu sbnrnya
    🙂

    • rillys April 22, 2011 at 3:13 pm #

      aah i tunggu jugak..hihi..takpe dah dapat, thanks anyway

  4. Faizal December 18, 2014 at 2:06 pm #

    Salam, ada number contact atau email kedai tu tak? hihi

Leave a Reply