Kau nak apa? Gi buat sendiri

11 Apr

Asyik makan McD jer, buhsan jugak..ececehh macamlah selalu nau makan. Yang benornya nak story yang haritu kitorang gi buat kunjungan hormat kat gerai burger my cousin.

I order klon prosperity burger, oblong namanya. Siap meleleh2 black pepper tu..tak menahan betul. Agak2 tak cukup dagingnya, sukati kaulah nak lapik baper keping daging dalam tu. Kata buatan sendirikan.

Gerai burger tu, cousin i bukak betul2 depan pagar rumah dia. So, kitorang order..makan jer kat dalam..agak2 tak cukup order lagi..makan lagi! Hahaha..tapi takdelah sampai nak bankrupkan bisnes dia, kitorang bayar ikut tahap kemuliaan harga sedara mara..ngeh ngehh

Shirah ni memang hantu burger. Sikit lagi muka nak sama bulat ngan burger.

Cousin i ada vespa old skool. Apalagas…! Merempitlah sepatah dua kata. Tapikan, teringat zaman kecik2 dulu, hari2 i tumpang vespa jiran gi tadika. Port terbaik dah tentulah berdiri kat depan tu. Menyengih jer muka kena hembus ngan angin semput2 bahasa.

 

6 Responses to “Kau nak apa? Gi buat sendiri”

  1. Dee April 11, 2011 at 1:18 pm #

    wow..i pun nak orderlah satu..berlapis2 ye daging..sesuai dgn pewut i yg berlapis2 nih..hehehe..

    • rillys April 11, 2011 at 2:22 pm #

      uish perut u lain sis, u kan ada PB..hihi

  2. rasp April 11, 2011 at 2:21 pm #

    asyik masyuk shirah makan burger ya sis…
    i pun dolu2 pernah gi school dgn my uncle naik vespa…
    best port diri kat depan tu kan sis hehehehe…

    • rillys April 11, 2011 at 3:33 pm #

      tak pandang kiri kanan dah shirah tu..hihihi

      yg kelakarnya naik vespa tu, masa kindy pakai skirt..jenuh nak cover..hahaha

  3. erin April 12, 2011 at 12:43 pm #

    tgk entry ni time2 lunch hr terasa lapar bebenor la lily… huhuhu

    • rillys April 12, 2011 at 1:49 pm #

      molek sgtlah u gi mamam..hehehe

Leave a Reply