Sweet jer takde sour

24 Mar

Hoyeahh dah habis pasal belon panas. Boleh sambung balik pasal family day..ermm part berapa ekk..ok2 part 5.

Haritu dah story pasal the bbq, pastu pasal the gift..harini i continue pasal the activity.

Slide presentation pasal gambar2 kenangan family. Seronok tengok, especially pics arwah atok ngan nenek masa memuda dulu. Menitis airmata jadinya bila terkenangkan arwah berdua. Pastu pics adik beradik abah masa kekecik. Memori yang sangat bernilai…

Aktiviti anakku dimalam itu. Sesi koyak mengoyak.

Then, setiap family kena panggil naik pentas..amik pic.

Sambil tu ada slide pics pasal kenangan setiap family.

Dah habis tu, ada acara persembahan keluarga. Yang paling fun part ni..along lead jadi penari..kehkehkeh!

By 11pm ramai bebudak dah tangkap lentok. Including my superhero ni.

Lastnya, acara penyampaian sijil kat setiap adik beradik abah. Hihi..siap ada sijil hari keluarga bagai u..comel jer..boleh? Yang tudung coklat tu kakak yang paling sulung dalam adik beradik abah. Touching sungguh, setiap adik2 yang naik amik sijil dia peluk dan nangis. Sob sob sob…kitorang yang dok bawah pon ikut memerah airmata.

Dah nak habis, kita karok dulu.

Tamat sudah malam bbq. Ni semua adik beradik abah yang 12 orang tu..6 perempuan 6 lelaki. Tapi yang hadir 11 orang ngan family memasing, lagi sorang kat Sarawak..tak dapat join.

Tapi lagiii..malam tu tak berakhir disitu..ekekeke..ada sesi memancing pulak. Berembun malam ditepi laut.

 

6 Responses to “Sweet jer takde sour”

  1. izan March 24, 2011 at 4:33 pm #

    weh, suka la tgk family ko yang ramai dan sellau jer ada family day atau family gathering. meriah dan bahagia. semoga berkekalan selamanya… =)

    • rillys March 24, 2011 at 4:44 pm #

      thanks izan, same goes to your beloved family kay. ehh bila mau pulang ke sini?

  2. mummysyafie March 24, 2011 at 4:55 pm #

    kalau la yang sarawak tu boleh datang, mesti dah genap 12 org kan.

    • rillys March 24, 2011 at 5:11 pm #

      aah, tapi takde rezeki nak join. harap next time he can join us..dia kat Sarikei..teringin nak kesana

  3. attyfir March 25, 2011 at 4:37 pm #

    kiranya sorg je yg x dpt join,..tp dr 12..sbls yg join tu pun dah cukup hebat.

    • rillys March 25, 2011 at 5:07 pm #

      tu pun mmg bersyukur. thanks kakty…

Leave a Reply