Bila belon2 itu bercahaya

23 Mar

Masih kisah belon panas lagi. Belon2 dah selamat terbang. Dah lambai2 semua, kitorang pun selamatkan jugaklah perut memasing. Starving!

Apa yang ada jual, rembat jerlah. We had Papa Johns..nyummsss!

Subhanallah cantiknya. Dah nak maghrib masa ni, masjid putrajaya pun dah menyeru2. Ramai jugak yang dah balik. Malas nak tunggu sampai malam kot.

Dalam 8.15pm camtu bila datang balik, tengok diorang tengah main2 nyala api kat belon ni. Hehh! Main2 katanya…

Nak cakap cantik lagi boleh? Cantik tu satu hal, pastu diorang pasang muzik, belon2 tu berlawan2 nyalakan api ikut rentak. Woww! Terkesima gitu.

Sambil tu ada fireworks bagai.

Sebelum maghrib elok jer dah lengang area ni. Bila malam menjelma, crowded balik! Syabas orang malaysia! Malam tu cuaca cantik, cuma petang jer hujan kejap..tu yang salute sama mereka2 yang sanggup datang untuk support event ni.

Masa nak balik tu, kena sergah dengan blogger nor..huhuhu! Dia pun lepak situ dari petang. Gimme fivelah!

Jumpa lagi tahun depan wahai belon2 panas sekalian 🙂

 

8 Responses to “Bila belon2 itu bercahaya”

  1. zuris March 23, 2011 at 1:30 pm #

    syoknye lily!
    ajak hubby pergi gak
    tp..tak kesampaian
    huhuu

    • rillys March 23, 2011 at 2:23 pm #

      takpe tunggu ur lil girl besar sikit tahun depan. baru happening pergi..hehe

  2. attyfir March 23, 2011 at 1:55 pm #

    kty tak berpeluang nak pergi tgk ballon this year..
    dpt tgk kat blog ly..pun alhamdulillah..

    • rillys March 23, 2011 at 2:22 pm #

      sedih jer bunyi..hehe..tahun depan pergi ekk..leh jumpa!

  3. Lyn Yusoff March 23, 2011 at 3:50 pm #

    i tak sempat nak terjah..
    huhuhuh

    • rillys March 23, 2011 at 6:54 pm #

      takpe lynn, thn dpn ada lagi 🙂

  4. yan March 23, 2011 at 11:32 pm #

    ALHAMDULLILAH org kita tau waktu sholat. Bila event ni habis agaknya ye.. Mcm teringin

    • rillys March 23, 2011 at 11:50 pm #

      dah habis weekend lepas. dalam 4 hari jer event tu…

Leave a Reply