Everywhere also belon got fly fly

22 Mar

Tahun lepas tak sempat pergi tengok Hot Air Ballon, Putrajaya tu. The year before ada pergi, tapi masa tu my kids kecik lagi. Excited agak kureng disitu.

Tahun ni, alhamdulillah dapat pergi..even cuaca agak kurang mengizinkan pada awalnya. Abang ngan hero kecik pun lemau jer masa baru sampai tu, yerlah dengan cuaca gitu memang enak banget dapat landing atas katil.

Nak dekat kul 6pm camtu, hujan pun stop. Syukur…ngam2 jer timing. Belon2 bagak tu apelagi, mulalah mengembang dan berterbangan! Kembang2 terbang..kembang2 terbang..phewww!

Suka sangat cuaca lepas hujan. Terang benderang jer langit..cuma rainbow jer tak muncul2 masa tu.

Photographer chenta hatiku.

Ada berani mau naik? Yang penting kena lebih 4 ft yer. RM10 untuk dewasa, RM5 untuk kekanak.

Kat sini abang cipta lagu sendiri. “…old mcdonald had a belon, eee yahh eee yahh ooo! belon fly here! belon fly there! everywhere also belon fly fly! old mcdonald had a belon, ee yah ee yah ooo…”

***Pengsan dengau

The crowds. Terkezut bila i pusing belakang. Sebab kitorang sampai awal, masa tu lengang sikit..bila dah peak time tu, mak aii aii! Meriah Putrajaya u!

More than an hour kitorang tercegat gini layan belon ngan paramotor show. Seb baik sempat sapedek, kenyang sikit perut..tapi tak sempat lemak nak mengembang, hero kecik mintak dukung. Ecehcehh..nak sedapkan hatilah konon.

Kitorang stay sini sampai malam, sebab alang2 nak layan sekali balloon glow in the night ngan fireworks. Takde baby kecik bolehlah..tapi kalau ada, dah lama cabut balik kot. Apepun i respect sama pasangan2 yang bawak baby ni..mengharung stroller, bakul susu, beg pampers lagi dalam crowds tu..memang terbaik 🙂

 

6 Responses to “Everywhere also belon got fly fly”

  1. erin March 22, 2011 at 12:46 pm #

    itula, salah satu sbb tak jadi ke sana sbb hujan. my parents ke sana dlm kol 10am tapi still takde hot balloon. sian mereka.

    btw, jom join contest.
    http://zieryn.blogspot.com/2011/03/contest-photo-anakku-ceria.html

    • rillys March 22, 2011 at 1:23 pm #

      laa yer ke..kalau pagi dalam 7.30am balloon dah fly rasanya. kitorang check schedule kat website diorang..tu yg tahu next session around 5pm – 6pm. sian ur parents..next year u bagi diorang schedule dulu kay

  2. Dee March 22, 2011 at 4:19 pm #

    cousin pergi..dia kata lecak..x best sgt..hehe…

    • rillys March 22, 2011 at 4:30 pm #

      yg lecak tu lah best..adventure sikit..salute sama semua crowd..cuaca gitu pun tatap support event kat mesia ni..hehe

  3. Rozey March 23, 2011 at 12:51 pm #

    Sedap plak lagu abang tu ek..hi3..

    • rillys March 23, 2011 at 1:22 pm #

      terlebih imaginasi si abang ni..

Leave a Reply