Ting tong! Station seterusnya, Port Klang

8 Mar

Oleh kerana dah bosan gi jejalan naik kereta, maka weekend lepas punya lepas abang ngan hero kecik request nak naik tren. Pikir punya pikir kitorang pun decidelah naik komuter from Petaling to Port Klang. Jauh sikit bunyinya.

Lepas satu2 station abang dok baca. Pastu termenung cakap..manyaknya station kita kena setoppp..haa tawuuu ponnn!

Yeah! Adik suka jer!

Mula2 naik kena berdiri, komuter penuh..bagus..maintain jer diorang. Ni kalau sampai ke port klang kena diri mahu diorang tobat takmoh naik lagi.

Selang 2-3 station orang dah kurang, seat pon dah banyak empty. Hero kecik asal nak cakap jer dia tundukkan kepala baba, tak kuasa nak jerit gamaknya.

Penjakun gak ni..hahaha

Kejap duduk kejap diri. Tak tentu arah nak tengok pemandangan kat luar.

Kat station mana entah ni, ada shooting. Beriya anak anakku dok lelambai.

Maaaaa tren ni kann..ini itu begini begitu…!

Abang yang rongak pon nak bising gak. Maaaaa..kat luar tu..ne no ne no ne nooo! Sudahnya mamanya yang nak muntah. Bukan mabuk naik tren, tapi mabuk layan anak pok pek pok pek…

 

 

10 Responses to “Ting tong! Station seterusnya, Port Klang”

  1. attyfir March 8, 2011 at 2:57 pm #

    mesti abang ngn adik seronok dpt naik trenkan ..lenkali leh bawak lagi .

    • rillys March 9, 2011 at 10:24 am #

      syok kata diorang..pok pek pok pek..siap suh bawa kat depan sekali nak drive sendiri katanya..hihihi

  2. Dee March 8, 2011 at 4:29 pm #

    lepas ni bwk dorang naik LRT lak ye..hihihi..

    • rillys March 9, 2011 at 10:24 am #

      yerlah nak bawa gi klcc naik trenlah..tapi..kompem sesak gilakan

  3. angriani March 8, 2011 at 7:54 pm #

    waaaaaaa lagi best kalau naik ETS lily
    hubby sis dah travel dgn ETS ni
    waaaaa 🙂

    komuter lambat sikit :-p

    • rillys March 9, 2011 at 10:23 am #

      aah komuter terkedek2..ekekeke..lenkali boleh try naik tren yg laju2 plak

  4. mummysyafie March 8, 2011 at 10:05 pm #

    nor pun pernah bawak kids gi ronda naik tren..tapi waktu tu naik erl je lah. komuter,lrt n monorel belom lagi.

    tapi skrg tgh nak tunggu masa naik bas plak..

    • rillys March 9, 2011 at 10:23 am #

      naik erl mesti diorang syok sebab laju. bas pun diorang nak gak tp nak yg dobule decker..yg tingkat atas takde bumbung..mana nak cari kat mesia ni..hihihi

  5. erin March 9, 2011 at 3:04 pm #

    syabas berjaya juga bawa anak2 naik train
    i je belum berjaya lagi
    hehehe

    • rillys March 9, 2011 at 4:44 pm #

      haa bawak jgn tak bawak. tapiii camimi dah selalu naik tren kat german dulu

Leave a Reply