Resort yang bukan 7-8 stars pun ok jer :)

17 Feb

Selagi tak jumpa tempat yg sesuai untuk family day, selagi tu lah dok ngekor abahku gi survey. Katanya leceh dok deal dalam phone. Call dulu, set appointment..lagi bagus dengan tokey resort terus..hahaha..pastu zasss terus pergi!

So, here we’re. Seri Ratu Hotel & Spa kat PD. For family day ni takdelah aim hotel yg 7-8 stars..yg biasa2 jer pun ok. Asalkan dapat enjoy dengan meriah tanpa protokol yang melampau.

Resort ni satu2 nya tempat penginapan kat PD yang 100% milik orang melayu.

Bilik2 deluxe and family dia ok jugak luasnya. Kenalah dengan price..below rm200 jer.

Dua chenta hatiku yang tak tentu arah bila nampak laut. Resort ni cantik..memang tepi laut u. Next entry i tunjuk tempat perkhemahan bagi yang taknak dok kat bilik n also tempat outdoor activity yg resort ni sediakan.

Lily sulung dan lily bongsu. From PD with lep πŸ™‚


18 Responses to “Resort yang bukan 7-8 stars pun ok jer :)”

  1. mummysyafie February 17, 2011 at 11:20 am #

    starΒ² tak penting..janji kiter hepi berfamily day. eh..adik lily tu pun nama lily ke?

    • rillys February 17, 2011 at 11:52 am #

      betul tu..selalu yg hotel high class ni kemain strict rulesnya..hehe..aah nama pangkal dia pun lily jugak..ada lagi
      sorang adik lily yg tgh nama pangkal lily jugak..so orang call rumah kena tahu nak cakap dgn lily yg mana πŸ˜€

  2. erin February 17, 2011 at 1:17 pm #

    uits, 7-8 stars?
    mandarin oriental hotel pon baru 5 stars
    ada ke yg lebih dari tu kt msia ni? hihihi
    tapi betol la u kata
    setakat 3 stars resort pon dah okeh..
    yg penting semua kemudahan yg nak digunakan
    ado..

    • rillys February 17, 2011 at 1:37 pm #

      ly saja nak overkan stars tu πŸ˜›

      yerlah erin, yg kitorang survey ni mmg dah ok..harap2 planning menjadi πŸ™‚

  3. wawa February 17, 2011 at 1:24 pm #

    kannn… janji selesa. kalo mahal2 pn kadang x la hebat ape sgt pun. sama n lebih kurang jer, hehe…

    jenuh kan kalo nama sama.. kalo org tnya “lily ada?” tpaksa diikuti ngan soklan “lily mana?” lol…

    • rillys February 17, 2011 at 1:36 pm #

      ekekeke..itulah yg terjadi masa kitorang kecik dulu..selalunya kekawan akan panggil ‘lily besar’ ‘lily tengah ‘lily kecik’…

  4. juelee February 17, 2011 at 1:57 pm #

    janji selesa kak and yang penting kite dan anak2 happyyyyyy

    • rillys February 17, 2011 at 2:13 pm #

      gimme five πŸ™‚

  5. Dee February 17, 2011 at 2:54 pm #

    nampak mcm cantik je resort tuh..nti citer lagi ye..boleh refer kalo nak ke PD..

    • rillys February 17, 2011 at 3:04 pm #

      baekkk cik puan..hehehe

  6. Lady of Leisure February 17, 2011 at 9:42 pm #

    hehe suka pic lily sulung n bongsu tuh.. πŸ™‚
    bestnya dah lama tak gi pd.. meriah kan malam2, sepanjang jalan ada tpt makan seafood

    • rillys February 18, 2011 at 10:08 am #

      hehe..thanks πŸ™‚ aah memang meriah kalau tepi jalan pantai ni..penuh dgn seafoodddd πŸ˜€

  7. cik wanie February 17, 2011 at 10:13 pm #

    ala,
    x perlu nak berstar-star bagai,
    asalkan selesa dan yg penting bersih….

    nanti bolelah try stay situ ngn family,
    hihihihi

    • rillys February 18, 2011 at 10:07 am #

      aahkan wanie, yg penting bersih dan selesa..kalau hotel memahal tapi rimas sana sini tak guna jugak πŸ™‚

  8. REDBLOODSNOW February 21, 2011 at 12:01 pm #

    klo bg zie kan kak lily. murah ke mewah ke hotel. tak kesah. janji leh tido mandi n berhias. itu csudah cukup..haha πŸ˜€

    • rillys February 22, 2011 at 10:07 am #

      yg penting keselesaan kannn…

  9. kaseh February 21, 2011 at 10:04 pm #

    luas la bilik diaaa….mmg sesuai buat family dayy..

    • rillys February 22, 2011 at 10:04 am #

      dah komfem sis nak buat kat sini..hehehe

Leave a Reply