Peluk Islam setelah temui sungai air tawar di dasar lautan

15 Feb

Korang layan tak Discovery Channel? Kalau yer mesti kenal ahli selam terkenal dari Perancis ni. Dia selalu buat dokumentari pasal keindahan alam dasar laut. Ni ada article i dapat from email.

Mr. Jacques Yves Costeau

Dikatakan, Mr. Costaeu ni telah menemui beberapa kumpulan mata air tawar segar yang sedap rasanya sebab tak bercampur/tak melebur dengan air laut masin disekelilingnya. Macam ada membran atau dinding yang membatasinya.

Fenomena ganjil ni buatkan beliau tercari2 penyebab terpisahnya air tawar dari air masin ditengah lautan. Pada firasat beliau mungkin halusinasi atau khayalan.

Sampai beliau pergi jumpa seorang profesor muslim dan dikejutkan dengan ayat Al-Quran yang ada mengisahkan tentangย  bertemunya dua lautan. (surah Ar-Rahman ayat 19-20 dan surah Al-Furqan ayat 53)

Maka terpesonalah beliau mendengar ayat2 al-quran tersebut. Ianya benar2 suatu mukjizat, berita tentang fenomena ganjil pada abad ke-14, terbukti kebenarannya pada abad ke-20.

Dengan izin Allah, Mr. Costeau pun terbuka hati untuk memeluk Islam.

Kalau ada yang interested nak selam sendiri kat situ, bolehlah ke Cenote Angelita, Mexico. Kat situ ada sebuah gua. Kalau selam sampai kedalaman 30 meter, airnya air segar tawar..dan kalau selam lagi sampai 60 meter airnya air masin. Disitu anda boleh nampak sungai didasarnya lengkap dengan pohon dan daunan.

Dari segi saintifiknya, mereka menggelarnya lapisan hidrogen sulfida. Apepun alasannya..inilah antara bukti2 kebesaran Allah SWT.

Salam maulidur rasul ๐Ÿ™‚



Mr. Jacques Yves Costeau

7 Responses to “Peluk Islam setelah temui sungai air tawar di dasar lautan”

  1. erin February 15, 2011 at 12:36 pm #

    yup, i pon pernah dpt email gini
    so amazing, wonderful!
    inilah kebesaran Allah

  2. aan February 15, 2011 at 5:23 pm #

    subhanallah!jom pegi! akak belanje. kehkehkehkeh

    • rillys February 16, 2011 at 10:50 am #

      erkkk! akak tak pandai swimming ๐Ÿ˜›

  3. YATIE February 15, 2011 at 8:37 pm #

    subhanallah… allahu akbar

    • rillys February 16, 2011 at 10:50 am #

      Allah Maha Besar ๐Ÿ™‚

  4. attyfir February 16, 2011 at 11:48 am #

    Subhanallah ..mesti cantikkan..

    Jom baca: DiamondRing

    • rillys February 16, 2011 at 1:56 pm #

      mesti cantik punya kakty. tgk visual pun dah cantik. inikan pulak depan mata…

Leave a Reply