Bagi tazkirah lebih sikit

24 Jan

Dah lama tak story pasal hal sekolah the kids. Hari2 ada jer cerita baru diorang..pok pek pok pek..kekadang tak sempat tunggu mama baba balik rumah. Time tengah kerja kat ofis tu diorang call story mory. Kata anak tengah semangatkan..layankan jerlah. Sometimes boleh release tension kita kat ofis 🙂

3 budak yang masih bersekolah. Abang rongak sebatang gigi depan..masa bebaru tercabut haritu dia nangis sebab gigi baru belum keluar tapi gigi susu dah tercabut. Tak hensem katanya..ekekeke.


Ni pic masa hari jumaat lepas. Memang pakai baju sukan..ada outdoor activity setiap friday. Kalau tahu haritu dah jumaat kemain semangat lebih memasing. Dapat main2 lebih sikitkan…tazkirah untuk haritu pun lebih jugak i bagi. Lari lek lok..lompat lek lok..semua2 lah seangkatan dengannya. Tapi diorang selamba jer pakai kasut memasing sambil tenyeh2 hidung yang tak gatal.


Ok dah siap! Pergi school bawak air kaler purple. Selalunya habislah. Tapi kekadang balik rumah air tu dah jadi air oren. Kekadang jadi air sirap. Cikgu topup katanya..ok takpelah tenkiu teacher. Cuma i pesan janganlah diorang main share2 minum air orang sudah. Memacam penyakit boleh berjangkit kata doktor especially batuk. Kong! king! kung!


10 Responses to “Bagi tazkirah lebih sikit”

  1. lieza January 24, 2011 at 2:35 pm #

    sonoknyer ank dh beso2 kn kak…

    • rillys January 24, 2011 at 3:27 pm #

      seronok mmg seronok. tp rindu zaman diorang kecik2

  2. attyfir January 24, 2011 at 3:24 pm #

    firdaus pun jumaat ada pj..jadiknya utk tahun ni takyah pakai baju melayu pun setiap ari jumaat..huhuhuhuhu..

    • rillys January 24, 2011 at 3:26 pm #

      ooo yer ke..senang gitu..takyah nak smart sehari tu..hehehe

  3. kaseh January 24, 2011 at 10:04 pm #

    nampak ceria je muka dorang..seronok sgt la tuh jumpa kawan2 kat school..

    • rillys January 25, 2011 at 10:50 am #

      harap2 gitulah..jgn sebab ingat nak main jer kat school sudah..hehe

  4. wati3qv3 January 25, 2011 at 12:20 pm #

    my4 pun jumaat ada xtvt luar.. budak2 sedang berseronok bercerita syiok dengar hehehe

    • rillys January 25, 2011 at 1:00 pm #

      mmg banyak kindy pilih friday utk outdoorkan. yerlah kalau balik kepenatan pun takpe..esoknya cuti!

  5. nanie January 25, 2011 at 2:31 pm #

    ly….hfmd pon b’jangkit melalui air liur.be careful…

    • rillys January 25, 2011 at 3:54 pm #

      betul..kalau yg tu kena quarantinelah anak. jgnlah hantar kindy..bahaya

Leave a Reply