Takut teacher diorang yang nangis

3 Jan

Fuhhh! Free jugak akhirnya diriku. Rindu betul kat blog terchenta ni. Harini i cuti lagi. Rasanya ramai parents cuti kot harini..anak2 mula sekolahkan. Paling tidak pun half day. Demimu anak gitu…

Seronoknya rasa harini 🙂 Dua budak kecik ni dah boleh pergi sekolah sesama…pic atas ni masa abang umur 2 tahun n hero kecik umur setahun. Rindunya zaman diorang kecik2 dulu.


Kejap jer anak2 mama dah besar. Abang memang dah start kindy last year. Hero kecik baru join this year. Tu yang double seronok melayan 2 orang anak dah sekolah. Walauponnn hanya kindergarten 🙂


Ni pic pagi tadi. Bukan main semangat bangun awal nak gi sekolah. Muka pun ceria habis u. At first cuak jugak kot dia nangis ke kat sekolah nantikan. Sekali tu…bila sampai dia boleh jer meluru masuk tak toleh2 dah nak babai mama baba. Excited tak tentu pasal. Abang pun dia tak tegur sapa dah..haha..dah dapat geng barukan. I nak balik pun dia kata haa balik balik..nanti teacher hantar balik rumah tengahari. Sabau jerlahhh…


Abang pun excited jugak. Masa ni kekawan belum ramai datang. Sesi memainlah dulu. Ada jugak 3-4 orang yang nangis. Abang dulu masa memula masuk syukur tak nangis. And so do hero kecik jugak. Kalau tak jenuh nak memujuk. Bak kata baba, dia tak risau anak2 dia tak nangis..yang risaunya takut teacher diorang yang nangis dek ke-notty-an mereka..haha..kurang asam punya baba!


Syukur, their first day went well. Balik rumah tak tentu arah nak cerita pasal ke-excited-an mereka. Especially hero kecik. Ni baru dedua kat kindy. Dah primary school sok lagi entah camne kecohnya. Apepun, enjoy your kindy moment 🙂



14 Responses to “Takut teacher diorang yang nangis”

  1. LadySIti January 3, 2011 at 4:13 pm #

    comey lah…
    nanti turn I pulak..hoh!
    Kindy skool kat mana tuh lily??

    • rillys January 4, 2011 at 9:53 am #

      selamat menunggu turn..hehehe..kindy kat area rumah jer sis 🙂

  2. mekchu January 3, 2011 at 4:44 pm #

    comel… sekejap je anak2 lily dah besar.. nnti turn mekchu pulak.. tatau la sape yg nangis nnti.. haha

    • rillys January 4, 2011 at 9:51 am #

      ekekeke..jgn mama yg nangis sudey 😛

  3. Gina January 3, 2011 at 11:12 pm #

    sekejap aje terasa bila the boys nak masuk sekolah kan…sedar-tak sedar aje kita dibuatnya..hope they will be having fun in school

    • rillys January 4, 2011 at 9:50 am #

      thanks gina 🙂 i hope so..n same goes to ur boys yer!

  4. puteri ain January 4, 2011 at 11:35 am #

    comel la..:)

    • rillys January 5, 2011 at 10:01 am #

      comel ekk..macam awak jugak..hehe

  5. beja January 4, 2011 at 1:02 pm #

    tu anta anak g sekolah, xpe la mak nye terkelam kabut.. yg aku ni anta anak g umah pengasuh pun dah terkelam kabut, xleh bayang bila nganto bb hasya g skolah nti.. 😉

    • rillys January 5, 2011 at 10:00 am #

      ekekeke..takpe boleh cope nanti..insyaallah 🙂 agak2 bila nak bagi hasya adik?

  6. mar January 5, 2011 at 11:28 pm #

    wow wee!

    so sweet. due2 pn da sekolah!!

    • rillys January 6, 2011 at 11:51 am #

      wow wee jugak! hehehe..tu lah mar..akak pun tak percaya diorang dah sekolah 🙂

  7. Rozey January 7, 2011 at 11:44 am #

    lily lotus: kita sbg parents pon excited sama mengantar anak2 ke sekolah…:)

    • rillys January 7, 2011 at 11:59 am #

      yer2..hehehe..ngalahkan anak yg excited tu

Leave a Reply