Api yang membara jangan sangka rumah terbakar

22 Dec

Kali ni bff gath kitorang buat benda yang happening sikit. It’s bbq time kat my place! Suka suka Suka!

Total ada 3 tempat membakar. So memang cantik sangatlah nak bakar on time segala jenis ayam, udang, sotong, ikan yang ada.

Api kasi naik membara dulu!

En. Zul dan En. Aza

En. Hazlim..ehh cantik pulak api bara tu turn out jadi purple.


En. Suamiku

Mereka bakar, kami makan.

Mana boleh tahan tunggu sampai semua habis bakar. Jadinya sambil bakar sambil makan. Rentung kaluuu..nasib!

As usual, tiap kali gath mesti ada birthday celebration. Gather few months punya empunya birthday n celebrate together. The left one from Baker’s Cottage n the fully choc cake tu air tangan hawa sendiri..both yummy!

And tak kira siapa punya birthday, diorang ni yang wajib blow the candle. Hero kecik tak masuk group, angin kus-kus dia datang malam tu.

Blurp! Alhamdulillah..masa ni dah 2nd round punya makan..take a break dulu.

Tapi masih banyak ayam udang ikan yang harus dihabiskan. Gulp!

Tanpa mereka, tiadalah bbq kami malam itu. Thanks mr. husbands 🙂

Enjoying our gath yang keberapa entah for this year. Cuma apan jer tak dapat join kali ni. Next year genap 13 tahun kitorang jadi bff.  Syukur kami masih kekal bersama. Semoga kami akan terus bahagia bersama thru thick n thin. Thanks Allah 🙂


8 Responses to “Api yang membara jangan sangka rumah terbakar”

  1. erin December 22, 2010 at 2:54 pm #

    lapar la tengok…
    nak makan la rasa..
    hehe
    btw, amin to all of u..!

    • rillys December 22, 2010 at 3:12 pm #

      balik kang u masak bebanyak ok :)…thanks for the prayer. nanti kita gath jugak nak?

  2. kniedaz December 22, 2010 at 3:13 pm #

    Kami dah lama tak wat BBQ
    Selalu bakar ayam n sosej je
    Kadang2 bakar kerang
    hehe

    • rillys December 22, 2010 at 4:01 pm #

      kitorang pun jarang buat. ayam n sosej jer pun dah ummpphh tu!

  3. im December 22, 2010 at 3:21 pm #

    sedapnyee udang ado ikan, ayam ado..semua sedap..kek lagi marveles…

    • rillys December 22, 2010 at 4:01 pm #

      tapi dah lepas makan kek tu rasa nak muntah pulak. full sangat. ngeeee!

  4. mekchu December 22, 2010 at 5:00 pm #

    nom nom nom.. best nye bbq.. tu kat puncak jalil ke?

    • rillys December 23, 2010 at 10:27 am #

      yer mekchu..situ jer mampu..kehkehkeh

Leave a Reply