Merangkak, baring, meniarap tak bertempat

21 Dec

Pernah tak rasa nak pengsan bawa anak gi shopping groceries? I mean u alone and u bawa anak. Anak tu sorang pun jadilah. Itulah yang jadi setiap kali bawa either abang or hero kecik. Without baba.

Setakat merangkak, baring, meniarap tu memang wajiblah.

Selagi tak penuh trolley selagi tu dia penuhkan.

Muka patposen kena marah dan kena cubit sedas dua. Selalunya kalau baba takde, i akan biarkan one of them tidur dulu baru bawa yang berjaga tu pergi beli groceries. Kalau bawak both lagi haru!

Dalam kereta nak bagi diam investlah sikit untuk dia. Kalau tak, kejap gi seat depan kejap gi seat belakang. Walauponnn Giant Kinrara sekangkang kera dari rumah, tapi tatap malang itu takde smell. Bahaya!

Bila dia diam gini mulalah kepala otak sendiri terasa nak melencong ke tempat lain. Tahu2 abang dah missed call 10 kali..agagagagaga! Tak jadi nak melencong, terus balik.

Kat area rumah nampak pelangi ni. Cantikkan?

Close up sikit. Actually macam sepasangkan? Lagi satu tu macam kabur sikit. Dan soalan cepumas dari abang untuk hari itu ialah mama, rainbow tu sebenarnya bridge untuk pergi syurga ekk? ke dia lead pergi tempat giant macam cerita jack n jill tu? Apekahhh?!



16 Responses to “Merangkak, baring, meniarap tak bertempat”

  1. nano December 21, 2010 at 2:22 pm #

    hohoho,
    ank jantan kan..
    tiap kali pergi beli brg mmg kene ade brg dia skali ker??
    klu cmtu,
    sure rumah penuh maenan dia je kan?
    :p

    • rillys December 21, 2010 at 2:49 pm #

      beli pagi petang dah terbarai. tu kalau beli bawah 10 hengget jer dah..tak terasa sangat 😀

  2. zuris December 21, 2010 at 2:34 pm #

    alahai..kesian tengok gambar kena marah tu.sedih je..
    so apa jawapan lily?
    susah gak nak jawab soalan2 dari anak nie ek.

    • rillys December 21, 2010 at 2:48 pm #

      bila dah pandai cakap memang kita kena banyak bersabar. tapi kekadang seronok melayan 🙂
      yang tu ly kena buka buku sains explain kat dia. sebab abang ni kalau jawab kena ada prove…sabar jerlah

  3. Dee December 21, 2010 at 3:20 pm #

    dee kdg2 bwk dua2 tu..mmg letih..sbb tu kalo boleh gi beli brg masa balik keje sorang2..senang sket..

    • rillys December 21, 2010 at 3:42 pm #

      ly selalu pergi weekend. kalau balik kerja pengsan..ekekeke..lagipun balik cepat..sian mak jaga anak lelama.
      dahlah buas..hehe..dee takpe ringkas jer..buat kerja pun laju..ekeke

  4. im December 21, 2010 at 3:44 pm #

    wah..hari bershoping…suke..

    • rillys December 21, 2010 at 4:48 pm #

      shopping barang dapur jer..hehe..kot shopping baju best jugak 😛

  5. farah December 21, 2010 at 5:36 pm #

    tambah lagi satu berenang2 tak bertempat hahaha..kalau mengamuk sampai bileh berenang2 atas lantai shopping complex tu.

    • rillys December 22, 2010 at 12:28 am #

      jenuh nak tunggu macam2 kuak dibuatnya kalau swim kat situ. hihihi..afif pernah buat gitu ke?

  6. rasp December 22, 2010 at 1:26 am #

    i bawa si sapphire *gegirl* pun kena byk kesabaran…
    so i mmg tabik spring lah kat u sis 🙂

    • rillys December 22, 2010 at 9:59 am #

      sapphire yg sopan santun tu pun menguji kesabaran u ke..hehe

  7. attyfir December 22, 2010 at 12:41 pm #

    teringat kty masa akak ngn adik kecik2 dulu ..
    selalu bawak diaorg g soping complek ke sendiri.mmg azab..siap ugut2 diaorg jgn notty ..bagai..tu lom lagi bawak g pasr malam..

    • rillys December 22, 2010 at 12:51 pm #

      ekekeke tang ugut tu mmg wajib kakty. tapi bila dah sampai sana diorang bolayan jer..aduhaikan jerlah

  8. erin December 22, 2010 at 3:08 pm #

    same goes to camimi
    even baru anak sorang
    tang nak beli brg dapur memang kena kautim dengan dia
    beli makanan atau air kesukaan dia
    instead of toys
    sbb kalo makanan, mommy dia boleh cuit2 skit
    kalo toys, mommy dia tak leh join main sama
    boleh plak gitu ye..? heheh

    • rillys December 22, 2010 at 3:13 pm #

      ekekekeke..betul tu. camimi tak kedekut takpe nak bagi sikit..hehe..anak2 ly kalau datang angin
      dia nak makan sorang. sampai sudah minta tak dapat 😀

Leave a Reply