Hari meleburkan duit orang lain

20 Dec

Bulan lepas adalah bulan amal jariah. Berkali-kali keluar masuk HP Centre. Tapi bukan duit sendiri yang melebur. Cuma tolong meleburkan duit orang lain.

Hari meleburkan duit oleh my sis.

Her cpu kondem. Baba pun takleh nak tolong repair. The motherboard dah sampai ajal daaa…

Pastu pergi lagi..this time tolong send laptop my cousin. Ponnn motherboard kong kalikong.

Tiap kali baba pergi i haruslah follow. Kata ofis dekat gilos. Actually bukan apa tolong2 diorang send kat sini, sebab before this baba selalu hantar gadget2 HP ofis dia repair kat sini.

Even kalau technician dia yang send pun still akan guna nama baba. Ala-ala macam regular customer gitu. Tu yang melaju jer diorang siapkan. Hantar pagi..petang dah call explain apa faulty. Esoknya dah bagi quotation..bila approved masa tu jugak..esoknya dah boleh pick up 🙂

Kesimpulannya, sayangilah laptop/pc anda. Jaga dan belailah ia bebaik. Sebab bila rosak tahap nak kena campak lombong..memang pengsan nak membayarnya. Regardless lah mereka2 yang kerja cop duit 😀



8 Responses to “Hari meleburkan duit orang lain”

  1. Dee December 20, 2010 at 2:20 pm #

    yg keje cop duit tu..dia beli baru je terus..hahaha..

    • rillys December 20, 2010 at 3:22 pm #

      aishhh..yerlah dee..kita ni shiveringlah nak membayo 😀

  2. pinky December 20, 2010 at 8:09 pm #

    aaaaa.. entry ni sebijik kena btg idung i.. huhuhu

    • rillys December 21, 2010 at 10:53 am #

      hehe..kalau kosnya tinggi..u rembat lainlah

  3. angriani December 20, 2010 at 11:25 pm #

    betul lily…
    sis mmg sayang lappy yang dah berumur ni…tp byk jasanya 🙂

    • rillys December 21, 2010 at 10:51 am #

      lappy tu mesti sayang u jugak sis..percayalah..hehe

  4. sitie bum bum December 21, 2010 at 12:55 pm #

    best le. dekat. Ct ni kalo nk repair kena gi low yatt. jauh sampai kadang2 rosak sikit2 tu biar je dulu…sampai dh teruk baru pergi.

    • rillys December 21, 2010 at 1:59 pm #

      kalau dah teruk tu duit pun teruk nak standby..hehe

Leave a Reply