Wedding Nasa-Marion Counter

18 Dec

Happy weekend! Banyak wedding invitation minggu ni? Pergi jangan tak pergi. Harini i nak buat entry pasal wedding jugak..tapi bukan wedding biasa..wedding yang agak hangat for the year. I grabbed from Forums n few entertainment blogs.

Nasa n Marion Counter’s wedding :)…jom layan the pics masa nikah.

She looks so pretty in that bajukan? Before thiskan menyeksi habis..apepun tahniah dah selamat bernikah. Sama cantik sama padan jer pasangan ni.

Ok ni invitation card diorang. Sendiri bacalah contentnya..especially tang attire. Western style yer western. So, understoodlah how’s the party gonna be kan?

Sendiri tengoklah..hehehe

Kat reception ni dia ada 3 persalinan. Yang ni was her first gown last nite.

Yang ni 2nd gown. Sorry a bit blur..diorang capture terus upload kat twitter.

And yang ni was her 3rd gown last nite. Yang ni kot Vera Wang punya tu. Donnolah…

Yang pasti semuanya menyeksi..hiks..kat card pun dah kata western formalkan. Takkan nak langgar rules pulak. Kang takleh masuk ballroom. Lepas kat Mandarin Oriental they gonna held another reception kat Kepulauan Maldives 🙂

Semoga kekal bahagialah perkahwinan mereka ni. Yang lain no komen..enjoy ur weekend!

UPDATE : click here for –> their reception at Maldives Island



20 Responses to “Wedding Nasa-Marion Counter”

  1. shaffique December 18, 2010 at 11:19 am #

    i envy you nasa. haha.

    • rillys December 18, 2010 at 3:08 pm #

      i envy u marion. boleh? hahaha

  2. yatie sawanila December 18, 2010 at 4:13 pm #

    body dia lawa beb

    • rillys December 18, 2010 at 5:41 pm #

      gegar iman sang lelaki tgknya..hihi

  3. imz December 18, 2010 at 8:46 pm #

    mmg cantik marion…tp tula..yg lain no komen..heheh

    • rillys December 20, 2010 at 12:38 am #

      kita doakan jer yang terbaik untuk pasangan ni 🙂

  4. izza December 18, 2010 at 11:45 pm #

    i adore her baju nikah ! dia cantik sangat pakai baju tu

    • rillys December 20, 2010 at 12:37 am #

      dah ada idea untuk baju nikah nantikan? hehe…

  5. Farah Y December 19, 2010 at 12:50 pm #

    Paling suka tengok bunga besar-besar kat tangga tu!

    • rillys December 20, 2010 at 12:37 am #

      just like dekat alam fantasikan? she’s so lucky…

  6. jehan najib December 20, 2010 at 9:02 am #

    ishk.. tkleh bayang la extravagan-wedding cenggini. habis juta2 la kut? org byk duit kan… aku kawin depan rumah je.. syukur, dh ada si montel pon. aku rasa, kalau aku wat gah2 gini, sure aku tkleh jemput ramai2 kan… everything is limited.

    • rillys December 20, 2010 at 10:02 am #

      yg penting hidup bahagia lepas tu kan :)…takut tgk org yg buat wedding gah ni sudahnya berpisah lepas baru setahun dua jagung kahwin. selisihlah utk pasangan ni…

  7. are_t84 December 20, 2010 at 10:58 am #

    wow..grand betul

    • rillys December 20, 2010 at 12:46 pm #

      kalau dia buat biasa2 kang kena kutuk pulak. boleh? hihihi

  8. beja December 20, 2010 at 4:09 pm #

    cantik.. xsangka marion ni islam rupanya..(erkk.. ke aku sorg je xtau)

    • rillys December 20, 2010 at 4:32 pm #

      nak kahwin ni baru dia convert 🙂

  9. sani December 21, 2010 at 11:08 pm #

    Perkahwinan harus ikut syariat Islam. Kalau agama de kemeduian kan, dunia di dahulukan bukan lah 1 perkahwinan yg di anjurkan oleh Nabi S.A.W. Yg belum berkahwin, harap agama didahulukan, kewajipan menutup aurat, merendahkn mahar, dan yg paling penting adalah menjauhi sifat riak. Yakni yg boleh menyebabkn berpecah-belah nya masyarakat. Sehebat mana pun manusia, sekaya mana pun manusia, kaya lagi Maha pencipta.Apabila tiba nya janji Allah yakni mati, tiada gaun cantik, tiada suite mahal, tiada vera wang, tiada versace, cuma sehelai kain putih. Tiada pangkat dan harta, cuma sekeping iman untuk dibawa. Ingat la, tujuan hidup kita adalah Akhirat. Sentiasa berpegang pada ini. “aku tinggalkan kepada kamu 2 prkara, jika kamu berpegang teguh kepadanya, nescaya kamu tidak akn sesat selamanya. itulah Al-Quran dan Sunnah ku”.

    • rillys December 22, 2010 at 12:28 am #

      semoga Allah memberi hidayah dan petunjuk kepada kita semua..sama-sama kita doakan yang terbaik untuk mereka yang dah tersasar jauh
      dari landasan Islam yang sebenar. dan juga untuk diri sendiri..tiada manusia yg sempurna. yg penting muhasabah diri…

  10. LadySIti December 22, 2010 at 12:54 pm #

    mmg kayo!…baju marion tuh seksi sgt!
    mmg dia tak boleh ikut adat perkahwinan melayu kah??

    • rillys December 22, 2010 at 2:04 pm #

      erkk sabar2..hehe..actually ada reception yg berkonsepkan adat melayu..sopan jugaklah baju dia..cuma
      ly tak update yang tu. sebab reception western tu yg diorang buat dulu.

Leave a Reply