Jam tangan mahal2, so bagi hantaran jam dinding aci tak?

16 Dec

Memandangkan sekarang ni orang menggila bershopping sebab megasales, i sambunglah lagi kisah shopping barang hantaran adik i tu ekk.

Masa ni terkesima kejap tengok ‘kakak-kakak’ yang melayan kitorang kat kaunter perfume tu. Cantik betul mengalahkan perempuan sejati. Layanan diorang pun..perghhh memang tangkap leleh jantan2 songsang..hahaha!

Baba cari kasut kerja dia. Dah ada lubang air-cond semulajadi kat kasutnya. Mana yang takde diskaun tu pandang jeling jerlah. Rembat yang 70% jer.

One of the toy yang berjaya dipau dan lebih penting dapat mententeramkan mereka. Mini skateboard tu toy ke? Luckily tempat kasut ni super luas..kot terlanggar rak pun bukan pecah kalau jatuh kasut2 tu. Hahaha! Not good not good..jangan amalkan yer.

Then, pencarian jam pulak. Senang beli yang sepasang jer terus. Tapi diskaun tak menggunung tinggi..semua 10% jer. Bagi hantaran jam dinding jer aci tak?

Jalan punya jalan jumpalah si ika ni. Dia actually kerja kat one of the boutique kat MV ni. Sementara school holiday ni kan. Bagus cari duit sendiri untuk persiapan sekolah tahun depan..hehehe

Abangku yang banyak berbakti on the day. Kalau dia outstation haritu, kitorang plan pergi The Mall..wife dia kerja kat situ. Ponnn boleh dapat harga merudum. Korang laki bini takyahlah cari kerja lain ekk. Kerja jer kat mallΒ  lelama. Sampai jadi branch manager lagi bagus! Hihihi…

Sudahnya jadi gini. Pandai shopping pandailah bawak yer kak. Ehh cantikkan the paperbag? Metro ni dari dulu i suka their paperbag untuk setiap festival..cantik2.

Dah penat, nak gi makan jap. Pastu terbang gi The Gardens.

Have a pleasant day πŸ™‚



12 Responses to “Jam tangan mahal2, so bagi hantaran jam dinding aci tak?”

  1. erin December 16, 2010 at 12:52 pm #

    hai.. lama tak g metrojaya
    i like too diorg punye paperbag, angpow bag, segala beg la yg ada
    termasuk beg tgn
    hai.. birthday present tak dpt lagi ni from beloved hubby
    untung birthday i time2 YES
    hehehe…

    • rillys December 16, 2010 at 1:20 pm #

      ahaks..u buat2 tenang jer pasal ur birthday present tu. kompem surprise dia menjadi! hihihi

      metro kalau time tak sales pengsan harga diorang. tapi bila sales kita serbu!

  2. pRincEsS_N December 16, 2010 at 4:11 pm #

    wahh kak..sopim sakann..jeles nih…poket tgh kering..mkn ati tgk sale sane cni..

    • rillys December 16, 2010 at 9:02 pm #

      akak temankan adik beli brg hantaran jer sis. takpe N saving utk baby yer…

  3. jehan najib December 17, 2010 at 10:30 am #

    aku ni wei (blk2 cerita aku)
    pk dlu masa kawin, siap nk beli jam randik. yela, laki aku kan coach, asik amik timing bdk2 sprint je. ahahah! sudahnye 1 jam pon aku tk beli.

    aku dgr kan, org cina kata, tk elok bg jam.
    jam – cepat mati.
    kasut – cepat suruh pergi. (mati gak la kut?)

    ha.. lbih kurang gitu la.. dorg kan banyak pantang… mcm ngarut pon ada gak.. sah2 laa buat adiah

    • rillys December 17, 2010 at 10:36 am #

      ooo yeahh?? bagi jam cepat mati? sabau jerlah..ekekeke..yerlah diorangkan banyak pantang larang.
      boleh nak bagi laki ko jam randik?? gelak nak pengsan aku weii!!

  4. mummysyafie December 17, 2010 at 11:57 am #

    siyess yang..nor tak shopping lagi pun tuk YES ni. maybe tiz wikend kalau sempat. itu pun nak nyopping barang kids. sekrang semangat menabung lebih banyak..

    • rillys December 17, 2010 at 1:26 pm #

      bagus amalan tu nor πŸ™‚ bebudak pulak dah nak sekolahkan..memang sangat kena berjimat cermat

  5. makdara TERdiva December 17, 2010 at 4:42 pm #

    haha! jam loceng pun ok gak! baru sapluh hengget satu..

    salam kenal dari MDT

    • rillys December 17, 2010 at 5:04 pm #

      kannn? gila punya save budget! salam kenal kembali πŸ™‚

  6. akubiomed December 18, 2010 at 12:12 am #

    Beli barang kahwin untuk hantaran kena bawa yang ada pengalaman. Nanti ntah-ntah apa yang bakal pengantin akan beli silap-silap beli PS3 buat hantaran πŸ™‚

    • rillys December 18, 2010 at 9:13 am #

      hihihi! jenuh pulak nak buat packaging utk PS3..thanks for dropping by πŸ™‚

Leave a Reply