Kalau dah sesak dengan haruman, hidulah biji kopi

15 Dec

Teman orang shopping ni memang best. Sebab kekadang kita pun boleh tumpang sekaki. Har har har! No lah just kidding 😛

Kisahnya adik i yang nak kahwin tu ajak teman dia pergi beli barang-barang hantaran. Jadi penasihat tak bertauliahlah gitu.

She’s looking for perfume set. Cantikkan the design?

Tempat yang dituju tak lain tak bukan kat Metrojaya. Kata abang kandung kerja situ. Seronok shopping dengan adanya dia. Harga semua jatuh merudum. I like 🙂

‘Kakak-kakak’ promoter pun semuanya baik belaka. Abang i pun memang kaki menyakat diorang bila time kerja, kira memang dah ngamlah..lagilah seronok melayan..hihihi..sampai baba pun tersangkut kat perfume yang ‘akak’ sorang ni promote. Lebih-lebih jangan ekk..hahaha!

Dah nak sesak nafas bau memacam jenis haruman, jangan lupa minta the representative biji kopi. Yer kompem semua haruman hilang dari hidung.

One of my favourite collection :)…haruman yang tak pernah menghampakan tiap kali ada new collection.

Tengah-tengah pilih tu abang n hero kecik  takleh nak diam. Lari sana sini macam rumah sendiri. Kot terlanggar botol-botol perfume tu..pengsan nak membayar! So, i bawa diorang pergi kat Centre Court ni kejap..ada big sales for toys untuk christamas gift.

Dah dapat sorang satu bolehlah kawal sikit their behavior.

Budget comellah 😀

Dah settle perfume, cari handbag pulak. Ohh suka! Terus lari from tugas jadi advisor adik i kejap, cari pujaan hati yang ada diskaun 70%.  Alaa..alang-alang menyeluk pekasam..kan babakan 😀

Thanks sebab sangat behave, kids 🙂

Dah jumpa handbag cari kasut pulak. Tapi bukan untuk hantaran tapi untuk dipakai oleh bakal pengantin dihari persandingan nanti. Cewah ayat!

Bukan apa, masa i kahwin dulu pun mak tak bagi buat kasut sebagai hantaran. Sebab ada ustaz yang nasihatkan supaya kasut ni tak perlulah nak ditatang bagai dalam dulang hantaran. Sebenarnya panjang lebar penjelasan ustaz tu tapi kesimpulannya..cukup sekadar dipakai saja 🙂

Have a pleasant day!


16 Responses to “Kalau dah sesak dengan haruman, hidulah biji kopi”

  1. im December 15, 2010 at 12:16 pm #

    wah..bestnyer..kalau im..bukan jadi tukang teman..silap2 kita yg abiskan duit bli semua tu..heheheeh

    • rillys December 15, 2010 at 1:16 pm #

      tau takpe! boleh ke tahan nafsu tgk jer semua tu? hehehe

  2. Sue December 15, 2010 at 12:17 pm #

    wah dah lama x shopping perfurm kat Metrojaya nih.. last beli perfurm CK.. wah rege murah gler.. & berbaloi-baloi??

    • rillys December 15, 2010 at 1:13 pm #

      hehehe beli time megasales memang berbaloi 🙂

  3. jehan najib December 15, 2010 at 1:39 pm #

    ha! aku pon tk bg hantaran kasut. paling tk syok tgk hantaran2 ni.. ada yg letak dulang kasut ni sblh dulang alquran… adeh.. kang aku baik hati tlg tuka position dulang kang, ckp aku mandai2 plak..

    lagipon, size kasut laki aku 13 oi! ada yg kena pakai dulang hidang nasik instead dulang hantaran… sekapal besornye… tk muat dulang pls…

    • rillys December 15, 2010 at 2:11 pm #

      wakakaka kelakarlah bab size kasut laki ko tu..gila panjang weii! aah betul tu..tak semenggah jer nak
      letak kasut kat sebelah quran tu..ishkk..thanks kerana menguatkan fakta aku 😀

  4. shada December 15, 2010 at 2:10 pm #

    lawanya ‘kakak’ promoter tu!
    mesti kecoh kan dorang!
    they all ni sume funny kan!

    lama tak beli perfume over the counter.
    asyik beli yg reject je (from blogshop or uptown)
    sigh.
    my fave burberry’s the beat and black XS!

    • rillys December 15, 2010 at 2:13 pm #

      yer ke u beli yg the rejected one? macam susah untuk dipercayai jer..hehehe

      aahlah ‘kakak2’ tu semua sangat happening. seronok melayan..tapi diorang lebih excited layan
      para lelaki..hahaha

  5. Syazana December 15, 2010 at 3:41 pm #

    OMG..tak beli lagi perfume untuk hantaran..adeh~..lupa

    • rillys December 15, 2010 at 4:10 pm #

      haa tengah megasales ni. cepat cepat cepat 😀

  6. Lyn Yusoff December 15, 2010 at 6:52 pm #

    bestnyer beli brang2 untuk hantaran..
    cant wait!!!!!

    • rillys December 16, 2010 at 10:54 am #

      u pun tak lama lagikan? forget me not yer..hehehe

  7. nanie December 16, 2010 at 11:14 am #

    ly…nk beli perfume dgn rege yg jth merudum jgk…!!! handbag jgk…!!!!!

    • rillys December 16, 2010 at 11:36 am #

      ekekeke..nani taste tinggi sila ke Pavilion 😛

  8. AQisH December 16, 2010 at 11:56 am #

    dah lama x beli perfume..now pakai one drop perfume jer huhu 😉

    • rillys December 16, 2010 at 12:03 pm #

      janji wangi yer tak? ekekeke..ly pun kalau dah habis rembat jer budak punya cologne 😛

Leave a Reply