Boleh grab ikan dalam kolam sentuh

8 Dec

Rindunya kat blog sendiri. 4 hari tak disentuh sebab tuan tanah cuti. Anyway, salam Maal Hijrah kepada semua umat Islam :)..semoga tahun baru ni hidup kita akan lebih diberkatiNya..amin.

Ok back to cerita kat blog, haritu i tak habiskan lagi kisah our tour kat Pusat Sains Negara. Kali ni pasal pameran yang kat sebelah luar pulak.

I love this pic 🙂


Kolam sentuh. Yes u can put in your hand dalam pool ni. You can grab the fishes in there. Kalau ada beranilah..hihi..tetiba terbayang ikan piranha berenang-renang ketepian kat dalam tu!

Kawasan ni ditutup untuk penyelenggaraan. Tapi the dinosaurs tetap maintain posing u.

Kids Discovery Place ni ditutup. Ada birthday party celebration. Coolnya sambut kat sini 🙂

Abang sangat interested solvekan benda camni. Selagi tak settle takkan dia hands off dari benda tu. Capek betul tunggu.

Akhirnya…

Kembar tak seiras

Lubang jeritan

Ehh terselit jugak pakcik transformers ni. Best pulak tengok. Kalau dijualkan bagus..boleh jadi kawan baik my heroes. Sekali memalam berjalan pulak benda ni..pitam!

Transformers bermata bulat

Transformers bermata sepet

Kami penat. Sungguh…

Anak buat challenge dia pun nak

Nasib baik success u. Kalau tak, nangis abang malu..hihi

I taktahu apa nama instrument ni. Patutnya ada tali, tapi yang ni versi digital. Takde tali tapi ada censor. Lalukan jer jari jemari anda maka akan berbunyilah ia. Best pulak. And again, kalau dijualkan best?

Masa untuk pulang. We really had fun here. Nanti kalau dah siap renovation kompem akan datang lagi. Tapi tak pastilah bila. Yang pastinya lepas pergi sini, we shoot off tu KLCC..ada Kids Fest!


8 Responses to “Boleh grab ikan dalam kolam sentuh”

  1. aan December 8, 2010 at 12:17 pm #

    aku rs gambar kembar x seiras tu kalau dijadikan profile pic kat fb mesti ramai mamat yg add kau..try laa
    hohooo

    • rillys December 8, 2010 at 12:40 pm #

      pic tu adik akak. nanti akak suggest kat dia..hihihi

  2. mekchu December 8, 2010 at 12:51 pm #

    kalau dpt tngkap ikan tu, ada tmpt nak goreng tak? hehehe.. cermin tu mmg best..

    • rillys December 8, 2010 at 1:53 pm #

      takde..tapi boleh bawa gi kat cafe kat situ kot..ekekeke

  3. im December 8, 2010 at 2:46 pm #

    wah best ni..im tak pernah g lagi sana…

    • rillys December 8, 2010 at 3:59 pm #

      apa lagi. terjahlah 🙂

  4. mrs zahir December 9, 2010 at 7:58 am #

    lily..jom join -bila ibu-ibu berblog- hiii

    • rillys December 9, 2010 at 10:46 am #

      macam menarik jer. nak terjah jap..hehe

Leave a Reply