Bila mereka happy, saya mesti happy sekali!

1 Dec

Warn you. Entry ni ada banyak gila pics. Tapi takdelah sampai gila kalau baca. Malaslah nak split..bolehkan?

Ok storynya pasal kitorang pergi Car Of The Year Carnival 2010 (COTY10) kat Matrade. Baba memanglah dah hantu kereta. Dirasuknya pulak kat both heroes since kecik. So, dimana ada car exbihition disitulah ada kami.

I follow jer πŸ™‚

The entrance ticket rm5. Tapi untuk mereka yang ada Maybankard, free saja.

Masuk2 jer abang jerit. Mama! Tu lotus! Tetiba i macam nak tersedak pulak. Yerlah walaupun lily lotus tu hanyalah my nickname, tapi bila ada yang melaungkannya..i pun ikut tersedak tau. Rupanya abang nampak kereta lotus ni πŸ™‚

Then i pulak jerit. Abang! Tu motor polis! Berdesup dia gi panjat motor tu. Seb baik tak tumbang ko. Abangkan cita-cita dia nak jadi polis. Lepas dah naik, tersengih dia pandang kitorang. Macam nak suruh beli jer? Pengsan!

Bekas mat rempit..haha! Dulu baba kerja kat KLIA. Masa tu KLIA tak siap lagi, baba antara buruh kasar halusΒ  yang siapkan operation system kat situ. Celah bedah mana i nak nyorok kat airport tu dia boleh tahu. Tahu tak kat bawah airport tu ada bertingkat-tingkat-tingkat lagi? Dan ada juga yang mati tertimbus kat situ masa construction dulu. Scary!

Masa tu jalan kiri kanan hutan belaka. Baba pulak stay kat Subang, dia gi KLIA naik motor besar dia entah brand apa ntah. So merempitlah dia hari2..ehh macam2 kisah misteri kat area situ dulu tau. Nantilah i buat special entry ekk.
Kita balik ke entry Matrade semula.

Suzuki Alto. Cantik sangat the color!

Mereka teringin nak dok main dalam tu. But cannotlah sayang.

Poyo jer baba πŸ˜›

Dah pening-pening lalat pusing kat dalam hall, kitorang pun keluar. Pun ada exhibition jugak. Dan jugak test drive. Tapi pepahamlah q-nya.

Diorang test drive kat sini jer sudah.


Dah nak pitam kepanasan kat luar, kitorang masuk balik hall. We had lunch kat cafe yang disediakan. Pastu sambung balik kat hall lagi satu. Berapa banyak hall daa.

Setiap kereta diorang masuk bertiga camni. Godek-godek sampai puashati. Kot ada button yang tercabut kang..nasib!

Cutekan Peugeot 308 ni? Turbo lagi u. Kemain tegak berdiri anak bujangku terpesona.

From Matrade with lep πŸ™‚

Fuhh habis jugak entry ni. More pics kat FB yer. Tapi i belum upload lagi.

Dah selesai kat Matrade ni, akan ada pulak Auto Show kat PWTC. Start weekend ni till weekend depan. Tengok promo macam best gilak! Ni website dia klims10.com. Yang penting ada bumblebee kesukaan abang n kereta batman kesukaan hero kecik. Nanti kita pergi kay πŸ™‚


8 Responses to “Bila mereka happy, saya mesti happy sekali!”

  1. erin December 1, 2010 at 1:46 pm #

    my husband pon minat kereta
    of course la ngajar bebudak pon pasal mechanical
    but we all tak pernah lagi ke exhibition mcm ni kt msia
    rasanya i malas kot nak bersesak
    dan alasan paling kukuh… I TAK MINAT!!
    boleh…?
    :p

    • rillys December 1, 2010 at 1:49 pm #

      boleh jer. ekekeke..nanti u ada anak lelaki kompem cair dgn pujukan mereka

  2. attyfir December 1, 2010 at 2:22 pm #

    sama lah asben kty ..minat kete2 nie.

    • rillys December 1, 2010 at 2:42 pm #

      jomlah pergi auto show kat pwtc. hehehe

  3. Dee December 1, 2010 at 3:16 pm #

    sis..dulu my friend citer..masa dia ulang alik ke klia tu..masa tu klia baru bukak..balik lewat2 malam..kul 12..kul 1 pagi..mcm ur husband ar..mcm2 jumpa..eeee..tatut..

    btw..keta2 tu suma cantiklah..hehehe..

    • rillys December 1, 2010 at 4:38 pm #

      ishk kita tak alami pun seram bila dgrkan.

      mmg cecantik keta2 tu. kitorang tumpang tgk jer..hihi

  4. nURmALa mAZLaN December 1, 2010 at 4:24 pm #

    Ye Betul!!!
    Mmmg sangat banyak gila gambar..
    Tapi kita masih lom gila tau…HikS~

    • rillys December 1, 2010 at 4:37 pm #

      tahniah πŸ™‚

Leave a Reply