Tanpa mak andam siapalah pengantin

30 Nov

Haritu i story pasal temankan my sis pergi beli baju nikahkan. Haa..ni i sambung balik kisahnya. Alang-alang menyeluk pekasam kitorang kat sana, terjahlah sekali butik mak andam yang my sis dah shortlisted. Ecehh..macam nominees apa pulak.


Syarat paling utama yang mak pesan..ambil mak andam perempuan. OK understood.

Pastu kata mak lagi, masa hari bersanding tu pakailah songket. Mix dengan lace pun takpe asalkan keaslian songket tu masih terserlah. Wahh..siapa nak kahwin ni mak šŸ˜€…oklah understood jugak.

Lagipun kalau bersanding pakai songket memang bertambah-tambah serinya. 100% lace ni kalau nikah oklah…ini bukan fakta wajib yang mesti dipatuhi yer. Terpulang pada citarasa sendiri. Yang penting majlis berjalan lancar..tak gitu?

Trend sekarang..kerusi tinggi melangit. Cantikkan kipas tu? Very the classic gitu…

Cantikkan? Cantikkan? Dah nama pun nak jadi raja sehari..mestilah kena cantik-cantik. IĀ  salute kat mereka yang pandai reka dan jahit baju-baju pengantin yang menawan ni.

Kat butik pengantin yang kitorang pergi ni siap ada spa. Senang bakal pengantin nak ambil pakej mandi lulur ke..naikkan seri muka ke..semuanya ada. Kesimpulannya memang senang sekarang ni kalau nak kahwin. Semuanya lengkap under one roof. Siapkan jer ongkosnya.

Nak lagi goyang kaki..hirelah wedding planner. Macam untuk wedding my sis ni..i lah satu-satunya kakak yang dia ada. Secara tak langsung jadilah wedding planner tak bertauliah. Tolong monitor checklist dia from A to Z.

Tu sebab i postponed nak pregnant ke tahun depan. Tetiba.


8 Responses to “Tanpa mak andam siapalah pengantin”

  1. eina November 30, 2010 at 1:38 pm #

    cantik2 baju pengantin sekarang kan!!bila nak kenurinye nih.. macam nak dekat je dah..

    • rillys November 30, 2010 at 1:44 pm #

      aah mcm2 pesen skrg ni. pilih jer mana berkenan. kendurinya pertengahan thn dpn..insyaallah..tu pun ramai mak andam, catering dah kena booking. tu yg kena booking cepat sikit…eina pun akan dijemput hadir nanti šŸ™‚

  2. jehan najib December 1, 2010 at 10:36 am #

    mak andam aku dulu budak pompuan muda remaja wei… pangkat adik2 je yg conteng muka aku dlu.

    makanye, tkleh pggl mak andam. kena panggil Dik Andam. adekah relevan?

    • rillys December 1, 2010 at 11:58 am #

      ekekeke..walaupun muda tapi mengancam jugak dia kaler2 muka ko šŸ˜›

  3. erin December 1, 2010 at 1:33 pm #

    aku pon sematkan dlm hati tamau ambil maknyah jadi mak andam
    aku pon dah perasan yang kerusi tinggi tu jadi trend skrg
    aku pon suke gak tgk baju2 pengantin kt situ, cantik2 la
    aku pon dah hbs cakap
    ok…
    šŸ™‚

    • rillys December 1, 2010 at 1:51 pm #

      u ok tak ni erin? heheheh

  4. Dee December 1, 2010 at 3:22 pm #

    dee suka syarat2 ur mom..dee pakai songket mlm berinai..full songket dgn sanggul cucuk2 tradisional..siang tu pun songket + lace..barulah nmpk pengantinnya..hehehe..

    • rillys December 1, 2010 at 4:37 pm #

      phewit šŸ™‚ mesti cun habis ni. buatlah entry nak tgk..hehe

Leave a Reply