Bila lalu masjid ni mesti touching :)

29 Nov

I cut the story short ekk. Tetiba jer..hiks. Actually i curi2 masa kat ofis ni, nak update sikit..light entry for today. Weekend haritu tersangatlah bz kesana sini mengalahkan weekdays. So, i tak sempat nak auto-publish.

Cari punya cari, i found this in my draft. Masa weekend lepas raya haji tu. Kitorang singgah dataran nilai ni.

Motifnya nak hantar my sis balik seremban. Tapi kitorang hantar sampai nilai jer. Tunang dia from seremban ambil kat nilai jer senang. Kira tengah2 lah jarak perjumpaan dengan rumah kitorang..hehh.

My sis ada kereta sendiri, tapi kerana nakkan penjimatan yg berpanjangan.. sebab dah nak kahwinkan. Dia handover terus the car to us. Nak jual sayang.. nak bagi shirah, tunggu dia habis spmlah. So, bertambahlah lagi kereta yang perlu ditanggung. Oleh itu niat untuk berkereta baru terpaksa ditangguhkan. Hek hekk…tapi kalau ada rezeki apa salahnyakan baba 😀

Back to kisah dataran nilai, kitorang sampai sini pun dah nak nearly 7pm. The kids dapatlah main kejap kat sini. Best jugak lepak petang2 kat sini.

Luas pemandangan

Baba akan away lagi this week. 5 days to Penang..sob sobb :(…ok dah2.. dataran nilai ni dekat jer dengan masjid bandar baru nilai. Masjid yang menyimpan kisah manis kami..hiks


Di masjid inilah kami dinikahkan..hehe..bila lalu jer situ kompem tersengih macam orang miang. Tettt!


16 Responses to “Bila lalu masjid ni mesti touching :)”

  1. im November 29, 2010 at 12:04 pm #

    patutla..masjid tu jd sentimental value..im plak kalau lalu kt masjid K.Selangor..tp mmg tak selalu lalu area tu..teingat je kan..

    • rillys November 29, 2010 at 1:51 pm #

      kalau jarang lalu lagi touchingkan…

  2. suliana November 29, 2010 at 3:02 pm #

    wee.. mengimbas kenangan manis nmpk 🙂

    • rillys November 29, 2010 at 4:06 pm #

      wee jugak..hehe..sekali dua kala

  3. Syazana November 29, 2010 at 4:14 pm #

    erm…hari tu pergi gulati’s..ada berkenan kain lace.Sekali tanya mak aii..semeter RM500..adeh..padamkan niat je lah =)

    • rillys November 30, 2010 at 1:11 am #

      baik buat beli perabot rumah baru lepas kahwin nanti 😉

  4. Dee November 29, 2010 at 5:38 pm #

    oh..lily nikah kt nilai eh..dee nikah kt surau umah je..hari2 tgk..sbb tu xde tersengih2 sgt..hahaha..

    • rillys November 30, 2010 at 1:11 am #

      aah dulu dok nilai kejap. bapa ly kerja kat klia. pastu bila pindah kl balik, jarang gi sana..tu yg bila pergi sekali sekala touching lebih sikit..hehehe..

  5. izan November 30, 2010 at 3:38 am #

    weh, sejak bila plak hero kecik botak… muka gengster tu… mesti tak de sapa boleh buli dia kat skolah… =)

    • rillys November 30, 2010 at 10:26 am #

      haa nak raya haji haritu gi botakkan. bagi ringan sikit kepala..ekekeke..yerlah makin garang lagi adalah dia bila dah botak ni..jgn muka jer gengster tapi dalam hati ada taman..habesss macho!

  6. jehan najib November 30, 2010 at 10:04 am #

    aku tkleh nk touching la beb… sbb nikah kat umah. hari2 pon dok lalu ulang alik pegi balik spot yg aku duduk time nikah. ahahaha! bole gitu?

    • rillys November 30, 2010 at 10:24 am #

      ohh yerlah! ekekekeke..ehh bilalah aku nak jumpa lil girl ko ni. nak gomol2 si tembam tu..hahaha

  7. nanie November 30, 2010 at 3:55 pm #

    oit…g nilai x helo syaye..???? keh keh keh…konpem nai xde kn.,kn.,kn.??

    • rillys November 30, 2010 at 4:35 pm #

      tau takpe :P..weekend yg raya haji tu kan nani gi cuti2 ke kuantan..hehe

  8. erin December 1, 2010 at 1:36 pm #

    miang tak miang
    dah 2 orang anak okehhh….
    hahhaha

    • rillys December 1, 2010 at 1:51 pm #

      oppss tu miang wajib..hahaha!

Leave a Reply