Mencari kain ela untuk dibuat baju nikah

26 Nov

Dalam adik beradik, i kahwin dulu (bukan gatal tapi jodoh dah sampai :P)..then baru abang i. Insyaallah tahun depan adik perempuan i pulak kahwin. Time i dulu semuanya main gamble jer..yerlah 1st kenduri kahwin in the familykan.

Alhamdulillah..gamble2 pun uruskan majlis sendiri..kahwin jugak diriku.. hahaha!

Alhamdulillah lagi..now dah lebih setengah dekad..kami bahagia dan berdoa agar kebahagiaan ini dikekalkan..amin :)..ehh terlebih pulak touching. Sebenarnya i nak story pasal persiapan wedding my sis..dah meleret2 pulak sebab i teringat pasal our preparation dulu.

Last weekend punya lepaslah, i teman my sis pergi Jakel. Nak beli kain untuk hari nikah dia. And of course, our big madam..my mom i angkut sekali. Sampai ke Seremban punya Jakel nun kitorang pergi. Sebab my sis stay sana, so dia dah survey dengan her fiancee kain yang diorang berkenaan. Senang cerita, kitorang datang tinggal approvekan jer. Memang senang punya kilija!

Nicekan? Harga pun tersangatlah nice. Semeter sampai rm500-rm600 pun ada yang lace ni. Tapi my sis takdelah ambil yang camtu. Belek2 jer sudeyyy!

Shirah ni 10 tahun lagi baru handle kenduri dia kot. My sis dengan yang bongsu ni gap umur 11 tahun u.

Diorang ni macam biasalah, buat macam rumah sendiri

Siap main berlakon mati2. Hoiii sape ajar ni???

Sian baba, baru habis 3 days conventionย  i dah heret kesini. Tak sempat balik rumah pun, i pick him up kat Holiday Villa terus gi Seremban. Tukar shirt pun dalam kereta.

Italian silk..semeter rm395..nak buat sepasang baju berapa? Kalilah 4 meter. Dah siap jadi baju berapa? Tak ke ribu2 sepasang. Tumpang kelip2 mata jerlah.


Bakal pengantin. Both i cabar cantikkan badan before their big day lagi 8 bulan :D..nak sponsor gi Marie France tak mampu. Tolong poke fire bagi bersemangat sikit nak diet bolehlah. Go korang go!

From Jakel, Seremban with lep ๐Ÿ™‚


16 Responses to “Mencari kain ela untuk dibuat baju nikah”

  1. mummysyafie November 26, 2010 at 4:40 pm #

    jauh nya ke seremban. dah jumpa ke kain yang sesuai..nor dulu kain tuk baju kawen mostly kakak yang tolong belikan. adiknya ni minta ditaja sajorkk. tp nor pun kawen dulu sebelum kakak yang no 4. bukan sebab adik nya ni gatai dulu..tapi sebab kakak nya frust menonggeng terlalu lama..hihihi

    • rillys November 26, 2010 at 5:10 pm #

      sian kakak yg frust lama tu. dah jumpa kain yg dia nak tu..tinggal nak tempah jer :)…ohh kitorang nak sponsor dia benda
      lain..hehe..bagi surprise kat dia

  2. im November 26, 2010 at 4:49 pm #

    wah…syoknya nk kenduri..leh makan nasik myk byk2..jadi plak tuan rumah lagi byk leh makan…

    • rillys November 26, 2010 at 5:09 pm #

      jgn sampai tuan rumah lupa makan sudah..hehe..asyik sibuk kesana sinikan

  3. attyfir November 26, 2010 at 4:57 pm #

    besh nya g jakel..kty lama dah tak sopink kat sana

    • rillys November 26, 2010 at 5:09 pm #

      start skrg smpi hujung thn diorg promosi 50% kak..pergilah terjah..hehe

  4. reza November 27, 2010 at 5:23 pm #

    lama xjengah blog lily.. Kt opis still lg xleh nk buka blog lily ni.. Da besar anak2 ye.. Tgi2 belaka nih.. Kalah nya mak nye nanti

    • rillys November 29, 2010 at 10:18 am #

      tu lah..skrg pun dah berlawan2 tinggi..mmg tak lama lagi maknya tenggelamlah

  5. izza November 27, 2010 at 7:25 pm #

    hihi. teringat kenangan jugak lah, time pegi cari baju nikah ritu.. punya la mahal kain dia kan kak.. mcm tak agak2.. nangisss T___T

    • rillys November 29, 2010 at 10:17 am #

      kahwin sekarang mmg tinggi2 nilainya. selamat membuat persiapan ๐Ÿ™‚

  6. izan November 27, 2010 at 11:28 pm #

    weh, pengantin lama tu maintain sungguh. gambar lama ngan gambar terkini serupa jer. tak tambah tak kurang… 2 tumbs up… =)

    • rillys November 29, 2010 at 10:11 am #

      tambah tang bilangan. dari berdua now dah jadi 4 ๐Ÿ˜€

  7. mrs zahir November 28, 2010 at 3:57 pm #

    lily di tag ye..

    • rillys November 29, 2010 at 10:09 am #

      ok! ada masa nanti ly buat yer ๐Ÿ™‚

  8. REDBLOODSNOW November 29, 2010 at 11:46 am #

    ZIE LOM LG CARI KAIN ELA UTK MAJLIS KAWEN ZIE. YG KAIN ELA DI BAGI TIME HANTARAN TUH…ZIE X PAKAI YG TUE. ZIE NK CARIK YG NEW DESIGN…HEHEHE

    • rillys November 29, 2010 at 1:52 pm #

      memang zie. selalunya org tak guna yg bg masa hantaran tu. sebab dah byk new designkan. selamat mencari!

Leave a Reply