Ibu mana tak happykan :)

25 Nov

Syllabus kindy sekarang ni boleh tahan jugak. Dah macam masuk primary school pulak. Masa i memula register abang dulu terkejut jugak tengok banyaknya workbook dia. Nasib baik abang tak culture shocked!

Alhamdulillah abang can cope with it. Result exam dia pun seems to be ok. Parents mana tak happy kalau anak did well dalam examkan. Walaupun hanya exam di kindy. I just nak share my happiness and for reference pencapaian abang from time to time. Jom tengok result dia.

Ehh memalu pulak dia. Dahlah tak pakai seluar :p

1st..english paper 98%

Selingan sikit ekk. Dari abang kecik i suka bawa dia pergi join activiti2 camni. Memang sangat bagus untuk merangsangkan pemikiran dia.

2nd..maths paper 98%

Kalau pasal operate mainan memang his favourite. Baba kata biarkan..good for his critical thinking skill. Iyo ko?

3rd..BM paper 98%

Kalau time dia buat homework, hero kecik datang kacau..memang dia buka silat. Tapi sebelum silat dia simpan dulu buku dalam beg. Takut koyak.

4th..science paper 100%

Selagi ada ruanglah tempat dia belajar. Actually ni kat meja pc. Kalau i tengah syok online, dia pulak datang suruh ajar memacam..then i bolayan jer..dia pun duduklah bawah meja sampai i layan dia.

5th..agama paper 100%

Inilah my lil son..bila happy..muka ada senyum 🙂

Tapi bila nangis..kembang kuncup hidung dengan mulut dia!

Masa graduation day haritu, the teacher ada pass kat parents buku biodata student. So, dalam tu ada stated ambition abang nak jadi polis. Kenapa i tak pernah tahu? Bila tanya dia, yer memang dia nak jadi polis. In fact bukan polis biasa katanya..tapi bos polis! Hohh?? Ohh ketua polis daaa…

Apa-apalah sayang oii. Mama akan sentiasa sokong abang. Semoga menjadi anak yang soleh dan insan yang berjaya satu hari nanti. InsyaAllah 🙂


20 Responses to “Ibu mana tak happykan :)”

  1. im November 25, 2010 at 12:22 pm #

    mmg..mesti gumbira kan bila anak berjaya..tetambah plak baru nk jejak alam persekolahan ni..tumpang bangga..!

    • rillys November 25, 2010 at 1:30 pm #

      aah pertama kalikan tu yg excited lebih. yg lelain sok taktaulah camne..hik hik

  2. zuris November 25, 2010 at 12:33 pm #

    bravo abang!
    teruskan usaha ye.nanti sekolah mesti dapat no 1 slalu ok
    🙂

    • rillys November 25, 2010 at 1:30 pm #

      insyaallah..thanks zuris!

  3. attyfir November 25, 2010 at 12:47 pm #

    Tahniah abang..
    teruskan usaha lagi ye ..

    • rillys November 25, 2010 at 1:29 pm #

      thanks kakty 🙂

  4. nasaoji November 25, 2010 at 1:07 pm #

    ya ampun, zaman saya dulu, p tadikam blaja sikit2 je..tak dak sampai exam bagai..huhhh..patut budak2 skang advance sgala segi..

    • rillys November 25, 2010 at 1:29 pm #

      ekekeke..gitulah peredaran zamankan..doakan terbaik untuk mereka

  5. pinky November 25, 2010 at 1:34 pm #

    Pandainya abang.. tahniah n keep up your good work ok?

    • rillys November 25, 2010 at 2:08 pm #

      thanks aunty yana 🙂

  6. AQisH November 25, 2010 at 3:01 pm #

    wahhh..tahniah abg..mmg seronok tgk perkembangan anak2 kan 😉

    • rillys November 25, 2010 at 4:48 pm #

      thanks aunty aqish 🙂

  7. rasp November 25, 2010 at 3:57 pm #

    true tu sis…walo sebesar kuman pun pencapaian anak2, kita vangga oooo…

    • rillys November 25, 2010 at 4:48 pm #

      i bangga dgn u sis. anak2 u semua pandai2 🙂

  8. Syazana November 25, 2010 at 4:45 pm #

    Tahniah untuk abang.. =)

    • rillys November 25, 2010 at 4:49 pm #

      thanks sis 🙂

  9. mancai November 26, 2010 at 4:00 am #

    bapaknya pulak dulu2 tadika atas pokok, exam dalam parit, result kena ikat kat pokok letak rumah kerengga…dengan sorakan menjerit… hahahahaha

    • rillys November 26, 2010 at 12:38 pm #

      wakakakaka! seb baik jadi orang gak!

  10. izan November 26, 2010 at 5:22 am #

    tumpang gembira baca entry ni…
    congrates kepada mak dan bapak dia yang pandai mendidik…

    • rillys November 26, 2010 at 12:37 pm #

      mak bapak dia secara tak langsung jer. tapi cikgu dia secara langsung. anyway thanks izan 🙂

Leave a Reply