Kalau rasa gembira tepuk tangan!

24 Nov

Kisah graduation kindy abang dah lama terperam dalam draft. Malam tadi abang baca blog ni, pastu bebel-bebel kata mana entry tu? Wahhh..budak kecik ni dah pandai demand ekk. Katanya nak suruh kekawan kindy lain tengok jugak. Amboiii..bebudak tadika sekarang!

Oklah ni mama storylah ni…

Muka excited campur sedih. Sebab baba can’t make it. Dia kena pergi outstation pulak. Oklah taknak touching2..i nak enjoy kat sini!

Persembahan koir dan choral speaking. Fun!

Persembahan bacaan doa dan surah2 pendek. Alhamdulillah 🙂

Tengok anak bujangku ni. Menyengih memanjang jer dia atas stage. Sebelah kiri dia tu bestfren pompuan dia kat kindy..Jannah nama dia. Boleh tahan gak comel..bergaya sakan u dengan set mutiara dia.

Lepas tu adalah persembahan bacaan, bercerita semualah. I banyak ambil video jer. Tu pesanan utama abang, banyakkan amik video..less pics pun takpe..sabar jerlah.

Sesi penyampaian sijil untuk setiap pelajar. Abang baru 5 tahun..so kira tahun depanlah baru grad dari kindy ni. Tu tak pakai baju konvo tu..hihihi..dah nama budak lelakikan, gelebeh2 baju dibuatnya.

Then abang naik lagi sekali. Terkejut i..rupanya dia dapat pelajar terbaik untuk subjek agama islam. No wonder kalau kat rumah kemain garang dengan hero kecik. Suruh solatlah, mengajilah..kalau i lambat solat pun dia sound..ehh ehh tercabar pulak. Apepun, congrates abang 🙂

Bestfren abang..Adam. Dia ni 6 tahun..next year dah takde kat kindy. Mesti abang sedih..takpe geng serumah abang, hero kecikkan ada nanti. Adam tu, abang standard 1 nanti boleh jumpa balik. Insyaallah kalau satu school lah.

Ni Jannah tadi tu. Baru 4 tahun umur dia..sebaya hero kecik. Like i said, kemain bergaya dia dengan set mutiara. Siap mekap lagi. Tinggi maintenance budak ni dah besar sok.

Some of 6 years students

Mereka juga ada bersama


Pastu sambung balik persembahan joget2 lagu melayu. Kelakar habis!

The girls pun berdansa jugak. So sweet! Dah habis persembahan tu semua..acara pun habis. Then sesi bergambar pulak. Pastu makan2…tamat. Jumpa lagi next year!

Thanks kerana sudi menemani kakakmu ini. My parents pun tak dapat datang. Ada hal. Bila balik tu satu rumah abang bebel nape tak datang tengok dia..ekekeke! Haritu kata ok jer kalau mama, hero kecik n shirah jer yang dapat datang. Tetiba lepas habis tu dia touching pulak. Pastu baba dengan atuk dengan nenek dia promise nak bagi gift sebab result dia ok. Baru dia tenang.

Hope baba will be together untuk graduation kindy abang next year. Kalau tak mahu merajuk 6 bulan abang tu. Apepun enjoy your holiday yer abang..jenuh tiap2 hari nak kena bagitahu dia esok still holiday till next year. Dia tak kira nak tanya jugak esok school tak mama? Pastu dia gelak. Aishhh!

And sebagai ibu, untuk tumpang happy kat abang..esok i publish marks dia untuk final exam 5 years. For sweet memories abang jugak bila dah besar nanti 🙂


14 Responses to “Kalau rasa gembira tepuk tangan!”

  1. jehan najib November 24, 2010 at 12:37 pm #

    huish… dh pre-convo dh anak ko… cepatnye masa… aku ni tunggu la sampai 4-5 tahun lg br merasa heret anak g tadika…

    • rillys November 24, 2010 at 1:04 pm #

      aku pun confuse ni. rasa mcm baru jer habis spm. ngeee..tak sabar nak lil girl ko besar!

  2. eina November 24, 2010 at 1:12 pm #

    tahniah abang.. thn depan aira pun nak gi school jugak..

    lily, kindy abang tu amik budak 3years x? huhuuuu

    • rillys November 24, 2010 at 2:26 pm #

      thanks aunty eina 🙂

      ly ada tanya haritu. dia kata boleh..diorang amik jugak budak 3 tahun. nak half day pun boleh, nak full day pun
      boleh. macam abang half day jer..lepas habis belajar dia balik. nak no. fon teacher tu ke?

  3. pinky November 24, 2010 at 2:54 pm #

    wah..bestnya kindy abg tu..
    if ok..nak tanya, mahal tak?
    yg i tau, kalo smart reader 1 sem dlm RM1000.
    pergh..kalah budak U

    tak sbr nak tgk kimi grad mcm tu gak. 😉

    • rillys November 24, 2010 at 3:13 pm #

      kalau pasal fees..satu sem rm1000 tu means plus per month punya fees ke? kalau kindie abang..masa sem 1 upon registration tu i paid dalam rm800++. pastu per month dalam rm200…then 2nd sem i paid dalam rm500++ lagi..pastu per month mcm biasalah till year end. so total setahun tu fees yg i bayar around rm3,700. gulp!! i baru perasan gila banyak dah terbayar. hohh?!

      • pinky November 25, 2010 at 1:39 pm #

        woww.. mahalnya! *pengsan*
        I nak anta kimi masuk U terus la mcm tul. sama je byrnye. hahahaha

        • rillys November 25, 2010 at 2:08 pm #

          yerlah sis..tapi kalau send to taska kemas murahlah sikit. tapi my area takde..tu yg paksarela hantar situ. tgk plak
          achievement abg..rasa berbaloi pulak..hehe

  4. lieza November 24, 2010 at 3:12 pm #

    congrats for abg..belajar rajin2 ea..

    • rillys November 24, 2010 at 3:43 pm #

      thanks aunty lieza 🙂 insyaallah!

  5. Dee November 24, 2010 at 3:30 pm #

    congrats utk abang..wah cemerlang dia ye..subjek agama lak tu..sejuk perut ibu dia yg mengandung..eh..perut u eh lily..hahaha..gurau je..

    • rillys November 24, 2010 at 3:42 pm #

      thanks aunty dee 🙂 abang nak ngorat mimi boleh? hik hik

  6. REDBLOODSNOW November 25, 2010 at 7:46 am #

    alololo/…wat persembahan dorg ea. cute! 🙂

    • rillys November 25, 2010 at 10:02 am #

      kekanak riangria kalau buat apepun mmg nampak cutekan…

Leave a Reply