Abang yang kekadang lebih matang dariku

12 Nov

Malam tadi i pack baju baba. Bukan nak halau dia dari rumah. Tapi he’s going outstation. Again…

Ni lah kisah suamiku. Saja nak feeling lebih sikit harini bolehkan?

Attend conference, course, seminar dan seangkatan dengannya adalah sebab kenapa diriku dan anak-anak terpaksa ditinggalkan. Cewah lebih-lebih pulak touching.

Meeting sana meeting sini..heyy sana heyy sini. Ehh terlebih pulak.

Jumpa orang sana jumpa orang sini. Yer i faham..dah tugas dia..nak cari rezeki untuk keluarga. Sebelum ni i ok jer dia outstation ke apa..tapi kali ni..

Kenapakah dan mengapakah baba kena away from the family disaat abang punya kindy graduation esok? Nak nangis dan nangis! Ohh please excuse me for the terlebih emo sekejap.

Last night dah explain kat abang. Baba pun dah hug2 dia segala. Ingatkan dia nak merajuk ke apa. Tapi dia cool jer..siap pujuk i..it’s ok mama..ni baru graduation 5 years old. Next yearkan ada lagi? Ohh hugs n kisses for you abang!

Abang oklah mama 🙂 Nanti kita 3G lah dengan baba kay mama! So malam tadi i tidur peluk abang instead of peluk baba yang will be away for few days..and now i dah terindu sama baba. Padan muka.


p/s : Siapa2 nak dig info pasal teknologi bolehlah visit website baba. Dia ada share serba sikit knowledge yang dia tahu.


12 Responses to “Abang yang kekadang lebih matang dariku”

  1. imz November 12, 2010 at 12:40 pm #

    selamat pergi outstation…!!

    • rillys November 12, 2010 at 1:18 pm #

      terima kasih…huhuhu!

  2. eina November 12, 2010 at 1:38 pm #

    aloorr cian abang..eh cian mama.. 🙂
    takpe next year punya graduation boleh pegi lagi.
    congrats abang!

    aira balik umah duk eja .. a-aa y a m- yamm = ayamm..
    pastu cakap aira nak p showah nenek.. 😛

    • rillys November 12, 2010 at 3:46 pm #

      hahaha! dah pandai mengeja ekk dia. bila mak ly ajar bebudak tu dia pun join. pastu kalau diorang salah eja,
      mak ly marah..aira pun sama marah abang2 tu..ekekeke

  3. REDBLOODSNOW November 12, 2010 at 2:15 pm #

    hehe..tuh dia. baju anak bujang kak lil. stay coollll je. hehe. alhamdulillah die paham tugasan baba dia have to away 🙂

    • rillys November 12, 2010 at 3:45 pm #

      mama dia pulak yg touching. hihihi..malu2

  4. sw33tdarling.com November 12, 2010 at 3:26 pm #

    mama emo! hahahahaha

    http://www.sw33tdarling.com

    p/s: nak mintak tolong re-install
    link sw33tdarling kat ur bloglink.
    ada error laa, update entry tak naik
    sebab tukar nama blog. TQ!

    • rillys November 12, 2010 at 3:41 pm #

      poyokan ly..hahaha!

      ohh yer ke..sekarang jugak ly update the link

  5. Wawa~* November 12, 2010 at 4:18 pm #

    aww… abg so sweet lah sis.. bagus btul dia.. mmg ciri seorang abang yg baik 😀 so cute bila dia yg pujuk mama dia instead… 🙂

    • rillys November 12, 2010 at 4:45 pm #

      tu yg confuse tu..siapa yang lagi berumur sebenarnya..hihihi

  6. Dee November 12, 2010 at 6:20 pm #

    oh..feeling lebih sbb abgnya graduation day ye sis..mimi aritu pun hubby x dpt dtg..sbb kena gak antar bos dia gi putrajaya..nk cilok pun xleh..xpelah..next year ada lagi kan..

    • rillys November 13, 2010 at 12:13 am #

      ooo senasiblah kita..hehehe..tu lah next year kena pastikan dapat attend. insyaallah…to u too sis

Leave a Reply